•  Transport gratuit la comenzile de peste 499 lei                                                                                                

Cum poți ilumina zona exterioară fără să consumi curent?

17 octombrie 2022 de
OPREA RENAT

Îți oferim astăzi câteva idei utile pentru a face economie de energie electrică folosind iluminatul exterior solar al locuinței.

Iluminat exterior economic – soluții simple prin care poți reduce rapid costurile cu energia electrică

Trebuie sa economisim curent. Acesta este un scop pentru că e clar: prețurile sunt mari și vom face față cu greu facturilor.

Suntem într-un moment în care tema economisirii energiei electrice este mai actuală ca niciodată.

Iată de ce, și noi ne-am propus să venim spre voi cu o serie de articole utile despre iluminatul economic.

Când vorbim de iluminatul exterior este clar că trebuie să optăm din start pentru soluții economice, însă, nu e ca și cum am zice ”stingem lumina și vom consuma mai puțin”. Sunt convins că unii dintre voi v-ați luat deja măsuri de precauție pentru a reduce consumul, atât la interior cât și la exterior.

Pentru iluminatul exterior, cele mai bune soluții dar și cele mai eficiente sunt cele pe bază de energie solară.

Au apărut pe piața astăzi o serie de soluții alternative menite a vă oprii banii în buzunar cum se spune.

Plus de asta, astfel de corpuri pentru iluminat exterior solar oferă și un grad de protecție sporit și o siguranță mai mare în folosire.

Recomandarea LogicLight, lampă solară exterior: Lampa Led Solara 120W, cu Senzor de Miscare si Telecomanda

Noi în magazin avem astfel de soluții economice care vă vor scăpa de griji cel puțin în privința consumului de electricitate la exterior.

Vă invităm să vizualizați categoria de lămpi solare din magazinul nostru. Cu siguranță veți găsi ceva potrivit spațiului pe care doriți să-l iluminați.

Rolul iluminatului exterior

Zona exterioară a locuinței are nevoie în egală măsură de un iluminat funcțional, cât și de unul estetic. Aceste două aspecte trebuie puse în valoare, însă fără a lăsa la o parte aspectul financiar al consumului ulterior.

Ca să devină un spațiu util și să genereze senzația de siguranță e bine să alegem corpuri de iluminat de calitate cu consum redus.

Pentru exterior avem nevoie de lumină, nu este neapărat nevoie să vedem care sunt sursele în sine. Suntem interesați cu alte cuvinte de efectele produse de lumină și mai puțin de corpurile ca atare.

Fie că vorbim de iluminatul ușii de la intrare, a căilor de acces, al aleilor, ideea principală de la care trebuie să pornim este aceea de a diminua consumul și de a ne adapta stilului arhitectural al casei și al împrejurimilor.

În oferta LogicLight avem tot ce vă trebuie pentru un iluminat exterior economic si eficace, dar mai ales sigur. Vă punem la dispoziție lămpi, proiectoare, aplice cu sau fără senzori, alimentate cu energie solară. Designul este variat, potrivindu-se multor stiluri de curți și grădini.

Când dorim să iluminăm un spațiu exterior, trebuie să avem în vedere trei aspecte esențiale: aspectul funcțional, aspectul practic și cel decorativ.

Recomandarea noastră pentru a face economie de curent electric se îndreaptă totuși către o lumină intimă, caldă, care să ofere relaxare și să nu iasă în evidență.

Plus de asta, trebuie să ne gândim și la aspectul pe timp de zi al corpurilor de iluminat exterioare. E bine să nu iasă prea mult în evidență ziua, pentru a nu strica imaginea de ansamblu a grădinii ori a curții.

Tipuri de lumini pentru exterior

Noi avem în magazin o multitudine de lumini destinate exteriorului, fiecare având caracteristici specifice și forme proprii. Bineînțeles că trebuie să cunoașteți aceste caracteristici înainte de a cumpăra! Doar așa poți face o alegere corectă care să se potrivească spațiului tău și să obții maximul de randament energetic.

În funcție de tipul de sursă de energie utilizată, avem:

a)      din rețea prin intermediul cablurilor - potrivite spațiilor frecvent utilizate, ca de exemplu: zona de grătar, aleile din jurul casei, zona de relaxare

b)     cu acumulatori sau baterii - potrivite spațiilor folosite rar dar și pentru iluminatul ce folosește senzori de mișcare pentru creșterea siguranței

c)      cu energie solară - cea mai bună variantă și cea mai prietenoasă cu meniul înconjurător dar și cu buzunarele noastre. Este o variantă versatilă ce merită toată atenția voastră.

Pentru iluminatul exterior ce folosește energia solară noi vă recomandăm câteva soluții viabile, de ultimă generație.

Cum vă spuneam la început, avem de gând să venim spre voi cu astfel de produse cât mai economicoase, pentru a vă ajută să vă reduceți consumul.

Propunerea LogicLight pentru un iluminat exterior solar economic, lampa led cu panou solar: Lampa Solara Led 100W, Iluminat Stradal cu Panou Solar si Consola de Prindere


Clasificare în funcție de corpul de iluminat:

1.      Lămpi de exterior - în varianta mobilă sau fixă. Cele imobile pot fi montate pe pereți, pe garduri. Alimentarea lor se face prin cablu sau cu acumulatori reîncărcabili.

2.      Aplice de exterior - aceste corpuri se montează fix pe perete și pot avea senzori de mișcare. Alimentarea lor este prin cablu sau prin acumulatori, dar există și aplice cu baterii solare. Să vă mai spun cât de economice sunt cele ce folosesc baterii solare?

3.      Lămpi solare - cele mai prietenoase soluții de iluminat, atât din punct de vedere al consumului, cât și al felului în care poți să personalizezi zona exterioară a casei. Pot avea lumină caldă sau lumină intensă. Printre cele mai populare tipuri de lămpi solare de exterior, amintim aici: lampa solară exterior, lampa led cu panou solar, lampa solară stradală. Bineînțeles variantele sunt numeroase și vă invităm să faceți o incursiune virtuală prin magazinul nostru pentru a le descoperi.

4.      Stâlpi de iluminat exterior - aceștia pot avea mărimi diferite și pot fi alimentați fie prin cablu, fie cu ajutorul energiei solare. Utili pentru a lumina zone bogate în vegetație.

5.      Spoturile - fixabile pe sol sau pe diferite structuri. Ele se pot alimenta cu cablu sau cu energie solară. Astfel de elemente creează cu adevărat atmosferă. Rolul lor totuși este mai mult decorativ decât funcțional.

6.      Proiectoare și reflectoare - foarte utile pentru o vizibilitate generoasă indiferent de suprafață. Astfel de corpuri de iluminat exterior solar sunt deosebit de utile pentru zonele în care doriți evidențierea unor elemente decorative, dar, spre deosebire de spoturi, aici avem de-a face și cu o funcționalitate ridicată.

Recomandarea LogicLight de lampă solară stradală: Lampa Solara Led 400W, Iluminat Stradal cu Panou Solar si Consola de Prindere

Siguranță și protecție

Cum vă spuneam anterior, iluminatul exterior solar, cu baterii sau cu cabluri electrice trebuie să beneficieze de un grad sporit de siguranță.

Corpurile de iluminat trebuie să reziste unor condiții de mediu dificile.

Toate sistemele de iluminat pentru exterior din oferta noastră beneficiază de o protecție ridicată pentru a face față condițiilor dificile de mediu, variațiilor mari de temperatură.

Aceste sisteme de iluminat trebuie sunt certificate cu indicatori IP - Ingress Proection. Doar astfel ne asigurăm că vor funcționa pe timp îndelungat, indiferent de intemperii (variații mari de temperatură, prezența prafului, umiditate crescută, radiațiile solare de tip UV et).

In oferta noastră veți găsi soluții de iluminat pentru exterior impermeabile IP65, lumini ce pot fi folosite fără grijă pe vreme rea.

Pentru confirmare, vă invităm să citiți cu atenție specificațiile produselor noastre pentru a descoperi clasa de protecție.

Și, în general, când achiziționați un echipament electric ar fi bine să fiți cu băgare de seama la aspectele ce țin de siguranță și protecție.

Detalii importante pentru a ilumina curtea fără să consumi curent

1.      În primul rând aveți nevoie de o schemă de iluminare exterioară care să se potrivească spațiului vostru. Astfel, sunteți acoperiți din punctul de vedere al funcționalității, dar și ca amenajare decorativă.

2.      Apoi, planificați niște costuri de consum și caută să le alegi pentru a te încadra acestor cerințe.

3.      Nu instala mai multe corpuri decât este necesar - cere părerea unui specialist dacă nu te descurci. E bine să evitați iluminarea excesivă. Pe lângă faptul că strică decorul, dar te și arde la buzunar.

4.      Folosește corpuri de iluminat exterior solar care vă feresc de a scoate din buzunar sume uriașe pentru a plăti factura de curent electric.

5.      Pune în evidență elementele decorative care îți sunt pe plac, combinând elementele individuale cu iluminatul unei suprafețe mai mari, cum e zona de relaxare din grădină.

6.      Nu uita că iluminatul exterior se vede și în interior, asigură-te deci că nu este deranjant vizual și la o adică poți chiar folosi luminile de exterior pentru a lumina unele spații din interior. Astfel de artificii aduc și ele economii ce se aduna puțin câte puțin.

Știm că foarte multe persoane recomandă în această perioadă moduri inedite de a vă scădea consumul de energie electrică. Unele sunt ușor trase de păr, altele sunt cu adevărat folositoare. Ce știm însă cu siguranță este faptul că puteți să fiți voi înșivă cei care să aveți inițiativă și chiar să depășiți așteptările părerologilor. Cum? Acționând practic! Schimbați-vă aparatele electronice și electrocasnice mari consumatoare de curent electric cu unele performante care consumă mai puțin, schimbați-vă sistemele de iluminat cu unele performante. Și nu știu eu exact cum e cu economisirea de curent la electrocasnice, însă, când treci de la iluminat cu curent electric la unul bazat pe energia solară cu siguranță economia este mai mult decât vizibilă.

Da, știu, astfel de acțiuni costă! Dar amortizarea este mult mai rapidă în aceste vremuri. Iar asta, cu siguranță, o vom simți cu toții, într-un fel sau altul.