•  Transport gratuit la comenzile de peste 499 lei                                                                                                

Care este cea mai bună lumină pentru curtea mea din spate?

21 martie 2024 de
Oprea Renat

Este clar că aveți nevoie lumini în grădina din spate. Altfel nici nu am dezbate azi această temă.

Ei bine, da, și curtea din spate are nevoie de lumini exterioare. Dar, pentru că bineînțeles că există și un dar, trebui să știm exact ce lumini sunt potrivite pentru curtea noastră.

Cu alte cuvinte, cel mai important aspect este să știi să alegi luminile de exterior adecvate.

Pentru a răspunde acestei cerințe, trebuie să analizăm mai multe aspecte importante.

Dar să le luăm pe rând.

De ce ai nevoie de iluminat exterior în curtea ta din spate?

Iluminatul curții din spatele case poate avea ca scop:

  • îmbunătățirea vizibilității și siguranței pe timp de noapte
  • îmbunătățirea aspectului estetic al curții tale din spate
  • crearea unei ambianțe confortabile și ademenitoare
  • punerea în evidență a anumitor caracteristici din curtea ta, cum ar fi arborii, plantele ori statuile
  • prelungirea timpului pe care îl poți petrece afară, chiar și după apusul soarelui.

Ei bine, da, sunt mai mulți factori de luați în considerare când alegi iluminatul exterior pentru curtea din spatele casei.

Însă, alegerea nu se rezumă doar la necesitate ci și la factorii care determină un iluminat adecvat pentru nevoile tale și ale familiei tale.

Luminozitatea

După cum bine știți, luminozitatea se măsoară în lumeni. Cu cât avem mai mulți lumeni, cu atât lumina este mai strălucitoare.

Cantitatea de lumină de care ai nevoie va depinde de dimensiunea curții tale din spate și de zonele pe care dorești să le luminezi.

De exemplu, dacă vrei să iluminezi o terasă mare, un loc de joacă, un teren de baschet, vei avea nevoie de lumini mai strălucitoare decât în cazul în care vrei doar să luminezi o grădină mică.

Temperatura culorii

Temperatura culorii iluminatului exterior este măsurată în Kelvin (K). Un număr Kelvin mai mic (2700-3000K) produce o lumină caldă, gălbuie, care creează o ambianță confortabilă și relaxantă.

Un număr Kelvin mai mare (4000-5000K) produce o lumină rece, albastră, care este mai strălucitoare și mai energizantă.

Temperatura culorii pe care o alegi va depinde de starea de spirit și atmosfera pe care vrei să o creezi în curtea ta.

Tipul de lumină

Există multe tipuri diferite de iluminat exterior din care poți alege, inclusiv lumini pe sârmă, lumini de cărare, proiectoare, reflectoare și lămpi.

Fiecare tip de lumină servește un scop diferit și creează un efect diferit.

Ia în considerare zonele specifice din curtea ta pe care vrei să le luminezi și alege tipul de lumină care va funcționa cel mai bine în acest scop.

Durabilitate

Corpurile de iluminat exterior trebuie să poată rezista elementelor, inclusiv ploaia, vântul și temperaturile extreme.

Caută lumini care sunt făcute din materiale durabile și sunt proiectate să fie folosite în aer liber.

5 tipuri de lumini exterioare utile pentru curte

1. Ghirlande luminoase - acestea sunt o opțiune excelentă pentru a crea o atmosferă confortabilă și îmbietoare în curtea ta din spate. Sunt ușor de instalat și pot fi atârnate de arbori, pergole sau alte structuri.

Sugestia Logic Light: Ghirlanda luminoasa exterior, 10 becuri tip felinar incluse

Aceste lumini vin în diferite lungimi și pot fi legate împreună pentru a acoperi zone mai mari. De obicei, lumile de grădină pe sârmă au o temperatură de culoare caldă, gălbuie și sunt relativ scăzute în luminozitate.

2. Luminile perimetrale - sunt perfecte pentru a lumina aleile și cărările din curtea din spate. Ele au multe design-uri și stiluri, pot fi de exemplu lumini cu tijă.

Luminozitatea lor nu este una mare, iar temperatura de culoare a acestora este rece.

Recomandarea Logic Light: Lampa Solara Stradala 200W, Iluminat Perimetral, Incarcare Rapida, 6500K, Panou 4V 15W, Acumulator 3,2V 18000mA si Telecomanda

3. Proiectoare - sunt concepute pentru a ilumina zone mari din curtea ta din spate, cum ar fi o alee de acces sau o terasă din spate. Ele sunt de obicei foarte strălucitoare și au o temperatură de culoare rece, albastră.

Proiectoarele pot fi montate pe pereți sau arbori și pot fi ajustate pentru a concentra lumina într-o direcție specifică.

Vă sugerăm Proiector Led 100W, cu Incarcare Solara, Reglabil Panou 6V 6W, Acumulatori 3,2V 5000mA

4. Reflectoarele - concentrează mai mult lumina decât proiectoarele și au un unghi de raze mai îngust.

Ele sunt adesea folosite pentru a evidenția caracteristici specifice din curtea ta din spate, cum ar fi o statuie sau un arbore. Ele sunt de obicei foarte strălucitoare și au o temperatură de culoare rece, albastră.

Sugestia Logic Light:

5. Lămpi - acest de iluminat exterior este unul clasic și elegant. Ele vin în diferite stiluri și design-uri, inclusiv aplice de exterior și lămpi de stâlp.

De obicei, lămpile de grădină au o temperatură de culoare caldă, gălbuie și luminozitate scăzută spre moderată.

Recomandarea noastră: Aplica de Perete Solara 20W, Led SMD2835 33 buc, cu Panou Solar 6V 1,1W, Acumulator 3,7V 1800mA, Neagra

Cea mai bună cale de a-ți lumina curtea din spate

Și totuși nu am răspuns la întrebarea, care este cea mai bună lumină pentru curtea din spate.

Ei bine, așa cum vă spuneam și anterior, înainte de a da un răspuns franc, trebuie să luăm în considerare mai mulți factori, cum ar fi, dimensiunea curții, scopul luminii (decorativă sau funcțională), preferințele personale și eficiența energetică.

Iată câteva dintre cele mai populare metode de a-ți lumina curtea din spate

Luminile solare

În foarte multe cazuri, acestea sunt opțiuni excelente pentru iluminarea pe timp de noapte. Ele nu necesită cabluri de alimentare și se încarcă pe timpul zilei cu ajutorul soarelui. Când nu putem opta pentru luminile solare? Când curtea din spate este întunecată, de exemplu.

Putem folosi lămpi solare exterior pentru alei, pentru terasă, pentru o zonă de luat masa, pentru un loc de joacă etc.

Luminile solare utilizează energia solară gratuită, reducând astfel costurile de energie și impactul asupra mediului.

Majoritatea luminilor solare sunt echipate cu senzori de mișcare, astfel încât să se aprindă automat în întuneric sau atunci când detectează mișcare.

Luminile LED

De când au apărut becurile LED, viața noastră s-a schimbat radical. Consumul de energie s-a diminuat simțitor. Sunt niște lumini deosebit de eficiente din punct de vedere energetic. Plus de asta, sunt și mult mai rezistente în timp decât becurile clasice.

LED-urile pot oferi o lumină direcționată și uniformă, ceea ce le face ideale pentru iluminarea anumitor zone din curte sau pentru a evidenția elemente specifice, cum ar fi aleile sau plantele.

Există o gamă largă de culori și intensități disponibile pentru LED-uri, permițându-ți să personalizezi iluminatul curții tale în funcție de preferințele tale și de atmosfera pe care dorești să o creezi.

Luminile pentru accentuare peisagistică

În cazul în care dorești să evidențiezi anumite elemente ale grădinii tale, cum ar fi arborii sau plantele, poți opta pentru luminile special concepute pentru acest scop.

Prin utilizarea luminilor pentru accentuare, poți adăuga profunzime și textură peisajului, sporind astfel aspectul estetic al curții tale din spate.

În plus, luminile pentru accentuare peisagistică pot contribui și la creșterea siguranței în curte, evidențiind aleile sau treptele și reducând astfel riscul de căderi sau accidente.

Firește că orice alegere ține de nevoile noastre, de preferințe, de posibilități.

Altfel spus, ai grijă să iei în calcul toate aceste aspecte enumerate de noi pentru a face o alegere bună.

Evaluează atent caracteristicile fiecărui tip de lumină pentru a alege produse de calitate de care să te bucuri pe termen lung.