•  Transport gratuit la comenzile de peste 499 lei                                                                                                

De la A la Z despre lampa cu senzori de mișcare

15 ianuarie 2023 de
OPREA RENAT

O lampă cu senzor de mișcare este un tip de corp de iluminat care se aprinde automat atunci când detectează o mișcare în apropierea sa. Ea este adesea folosită în interior și în exterior pentru a furniza lumină în zonele în care este nevoie de ea, dar și acolo unde nu există electricitate (varianta cu panouri solare) sau prize.  Pot fi instalate în interior, pe pereți, tavane și în uși, sau în exterior, pe alei, pe pereții caselor.

Senzorii de mișcare sunt utilizați de obicei cu lămpi de exterior, deoarece este mai probabil ca acestea să fie expuse la apă și la alte elemente care le-ar putea deteriora circuitele. De asemenea, sunt ideali pentru a fi utilizați în zone în care nu doriți să irosiți energie electrică lăsând luminile aprinse toată ziua atunci când nu este nimeni prin preajmă, cum ar fi un garaj sau o magazie.

Atunci când căutați o lampă led cu senzor de mișcare, doriți să fiți sigur că produsul pe care îl alegeți vă va satisface nevoile. Luminile cu detector de mișcare sunt concepute să identifice mișcarea și să se aprindă automat atunci când surprind orice activitate în camera sau pe proprietatea unde sunt instalate, ceea ce poate fi deosebit de util dacă aveți animale de companie sau dacă vă place să țineți iluminatul exterior aprins pe timp de noapte, astfel încât oamenii să se simtă în siguranță atunci când trec pe lângă casa voastră.

Primul lucru pe care trebuie să îl urmăriți este dacă lampa cu senzor de mișcare are setări reglabile. Unele lumini au setări de sensibilitate care vă permit să personalizați intensitatea la mișcare, astfel încât, dacă există o activitate intensă în cameră (de exemplu, dacă aveți copii), este posibil să fie necesar să fie setată la un nivel de sensibilitate mai mic decât dacă nu există prea multă activitate.

De asemenea, ar trebui să luați în considerare dacă lampa led cu senzor de mișcare are caracteristici suplimentare. De exemplu, unele lumini sunt prevăzute cu temporizatoare, astfel încât să rămână aprinse mai mult timp decât atunci când trece cineva pe lângă ele - acest lucru poate fi util, deoarece asigură suficientă lumină în cameră, chiar dacă nimeni nu este prin preajmă în acel moment, dar s-ar putea întoarce mai târziu.

Pentru interior, noi în oferta LogicLight avem și niște plafoniere cu senzor de mișcare extrem de practice, perfecte pentru holuri, baie, bucătărie.Astfel de lămpi sunt minunate pentru că vă economisesc bani și energie, dar pot fi, de asemenea, puțin pretențioase dacă nu sunteți obișnuit cu ele.

O apariție nouă în peisajul luminilor cu senzori de mișcare sunt oglinzile de baie pe care le găsiți la LogicLight.

Sofia Oglinda Baie 100x60 Led si Dezaburire, cu Senzor de Miscare

Aceste Oglinzi Touch baie sunt perfecte pentru că vă economisesc consumul de energie, sunt confortabile, mai ales pentru machiat, barbierit, etc.

Iată câteva sfaturi pentru a vă asigura că lampa dumneavoastră cu senzor de mișcare funcționează exact așa cum a fost concepută:

1. Asigurați-vă că senzorul nu este obstrucționat

2. Verificați dacă lampa dvs. este poziționată corect - ar trebui să fie orientată spre locul în care oamenii vor merge sau se vor deplasa prin cameră

3. Dacă aveți animale de companie sau copii care ar putea fi predispuși să se joace cu telecomanda, încercați să puneți bandă adezivă peste senzori, astfel încât aceștia să nu o poată opri accidental în timp ce se joacă!

Întrebări frecvente despre lămpile cu senzori de mișcare

Orice lampă led poate avea senzor de mișcare?

În cazul în care ați cumpărat o lampă led fără senzor de mișcare atașat, nu trebuie să disperați. E posibil să adăugați ulterior astfel de senzori la luminile existente. Mai mult de atât, puteți să adăugați chiar și senzori de detectare a mișcării fără să fie nevoie de cablaje suplimentare.

Cel mai simplu este însă să achiziționați un bec cu senzor de mișcare ori un led cu senzor de mișcare și astfel printr-o înșurubare simplă lucrurile se rezolvă. 

Oricum, e bine să știți că luminile LED funcționează cu senzori de mișcare dacă au configurațiile potrivite. Sunt astăzi o sumedenie de tehnologii de iluminat ce folosesc senzori de mișcare atașați LED-urilor

Există becuri cu senzor de mișcare?

Da! Există! Sunt unele becuri care au un senzor încorporat care detectează mișcarea și face ca becul să rămână aprins în timpul mișcării și 30 de secunde după.

Lămpile cu senzor de mișcare au nevoie de electricitate?

Costul și consumul senzorilor de mișcare compensează consumul deosebit de mic al acestor dispozitive. Există însă și corpuri de iluminat care nu au nevoie de electricitate propriu-zisă pentru a funcționa, cum ar fi: lampă cu panou solar, lampa led solara exterior, lampa solara cu led, lampa led cu telecomandă etc.

Lămpile cu senzor cresc factura de curent electric?

Haideți să facem un exercițiu de imaginație: să zicem că ați instalat în interior, pe holul spre baie o astfel de lampă cu senzor de mișcare. Când se aprinde acea lampă? Când mergeți la baie ori când aveți trecere prin acel hol. Cu alte cuvinte, consumul nu are de ce să fie exagerat, e practic la fel ca atunci când aprinzi lumina de la întrerupător pentru a face aceleași drumuri. Doar că sistemul cu senzor este mult mai comod, mai ales când avem copii în casă.

Care sunt avantajele unei lămpi cu senzor de mișcare?

Sistemul de luminat cu led si senzor de mișcare este confortabil pentru interior si exterior. În interior este foarte util în zona de hol, baie, bucătărie, birou, debara. Iar în exterior poate fi folosit foarte bine în zonele cu alei, în grădini, în curți, în spațiile amenajate din curte etc.

Cele mai importante beneficii:

  •           nu te mai preocupi de întrerupător
  •           pășești fără grijă în spațiile mici pe timp de noapte, fără să te chinui să găsești întrerupătorul
  •           designul este modern, iar finisajele de calitate
  •           economisești bani la factura de energie electrică.

Senzorii de mișcare funcționează atunci când este întuneric beznă?

Da! Senzorii de mișcare funcționează chiar și când este întuneric complet. Există și senzori de mișcare care detectează nivelul de infraroșu recepționat, precum și senzori de mișcare cu ultrasunete.

Câtă electricitate consumă senzorul de mișcare?

Ar fi bine să știți că aceste comutatoare de detectare a mișcării folosesc o energie numită de specialiști ”fantomă”. Senzorii de mișcare utilizează în jur de un watt dacă se găsesc în modul standby (în mare parte din timp - cca. 23 de ore) și 5 wați când sunt activi - cca. o oră pe zi. Iată de ce obținem o economie însemnată folosind astfel de lămpi.

Merită să utilizezi o lampă cu panou solar?

Iluminatul solar merită toți banii, dacă ne gândim cât costă astăzi curentul electric!  Facem niște economii însemnate în timp, iar prețul corpurilor de iluminat se amortizează foarte rapid. Plus de asta sunt și rezistente în timp, nu trebuie să înlocuiți lampa solară de gradina atât de des. Apoi, nici nu este nevoie de autorizații scumpe pentru a vă instala o lampa solara cu LED.

Găsiți în oferta LogicLight o gamă largă de lămpi cu alimentare solară, deci puteți opta pentru varianta convenabilă pentru voi.

Cât durează o lampă LED cu panou solar?

Orice lampă solară ține atâta timp cât ține bateria. Iar bateria are în medie o durată de viață aproximativ 2 ani, ea rezistând la aproximativ 500-600 de încărcări.

Lampa LED cu senzor de mișcare interior poate rămâne aprinsă toată noaptea?

Există astfel de lămpi cărora li se poate regla intensitatea și la o intensitate scăzută ele pot rămâne aprinse toată noaptea, iar când senzorul detectează mișcarea le crește intensitatea la valoare maximă ori prestabilită.

Lampa LED cu panou solar nu mai funcționează în ploaie?

Panourile solare vor funcționa, indiferent de vreme, chiar și atunci când lumina este reflectată ori blocată de nori. În fapt, ploaia chiar ajută panourile să funcționeze mai eficient, spălând murdăria și praful de pe ele.

Cât timp luminează noapte aceste lămpi solare cu led?

Luminile solare au nevoie de lumina soarelui pentru a-și încărca bateria, astfel încât, cu cât primesc mai multă lumină pe timpul zilei, cu atât mai bine vor funcționa noaptea. Majoritatea luminilor solare au nevoie de 6 ore pentru a se încărca complet, iar acest lucru le permite o funcționare de cca 8 ore.

Noi la LogicLight avem în ofertă și proiectoare LED cu acumulatori care se încarcă în 8 ore și luminează 12 ore.

V-ați săturat să plătiți facturi mari la curent electric? Doriți să puteți economisi bani pe energie? Dacă da, atunci este timpul să luați în considerare lămpile cu panouri solare. Lămpile cu panouri solar sunt grozave pentru că vă permit să profitați de energia gratuită fără a avea efecte negative asupra mediului sau asupra portofelului dumneavoastră!