•  Transport gratuit la comenzile de peste 499 lei                                                                                                

Decorarea casei pentru petreceri și cine festive

12 decembrie 2022 de
OPREA RENAT

Petrecerile și mesele organizate necesită lumini diversificate și inteligente, accente de utilitate, aranjamente potrivite, spații aerisite.

Îți place să fii o gazdă bună? Vrei să fie totul organizat ca la carte și să nu lași nimic pe ultima sută de metri? Înseamnă că poți face față cu brio celor mai dificile provocări.

De la ce plecăm?

În primul rând, ar trebui să alegi o temă. Este mai bine să alegi o temă care să se potrivească cu petrecerea sau cina.

Nu uita să selectezi și niște muzică care să se potrivească cu tema ta!  

Apoi trebuie să optezi pentru o schemă de culori potrivită pentru eveniment. Este posibil să dorești să alegi culori care se potrivesc cu sezonul sau culori care se potrivesc cu tema evenimentului.

O dată ce ați ales schema de culori, începeți să vă gândiți la cât de mult spațiu există în camera în care veți organiza evenimentul. Dacă nu aveți mult spațiu la dispoziție, atunci luați în considerare posibilitatea de a folosi obiecte mai mici, cum ar fi șervețele în loc de fețe de masă sau centre de masă în loc de aranjamente florale pe fiecare masă. Acest lucru va ajuta la conservarea spațiului.

Cum decorăm casa de sărbători?

Decorarea casei pentru petrecerile si cinele festive in perioada sărbătorilor poate fi o activitate distractiva si creativa. Una dintre cele mai populare modalități de a face acest lucru este prin utilizarea ornamentelor specifice sărbătorilor, precum globuri, ghirlande si lumini colorate.

Pentru a crea o atmosfera caldă și primitoare, poți agăța ghirlande pe pereți sau pe ușa de la intrare. De asemenea, poți așeza globuri colorate în jurul ferestrelor și pe ramurile bradului de Crăciun. Lumini strălucitoare pot fi atârnate pe copacii din curte sau pe balustrada balcoanelor pentru a adăuga o notă de magie in aer.

O altă idee este să decorați masa de sărbătoare cu o față de masă roșie ca bază si una alba, mai mică care să vină peste și să poată fi ridicată după terminarea felurilor principale. Poți adăuga șervețele decorative, candele parfumate și veselă de Crăciun pentru a crea o atmosferă festivă. Nu ar strica nici câteva decorațiuni tematice, precum figurine de Moș Crăciun sau reni, în jurul mesei pentru a completa decorul.

O petrecere reușită nu apare peste noapte și nici întâmplător. Este important să te implici, să pui suflet și să-ți întâmpini musafirii cu căldură, decorațiuni potrivite și masă îmbelșugată.

Dar, haideți să vedem împreună câteva trucuri care ne vor face viața de gazdă mai ușoară.

Alegeți lumini diversificate și inteligente

O ambianță perfectă pentru petrecere nu se poate obține fără niște lumini adecvate. În funcție de diferitele momente ale petrecerii, vom avea nevoie de variate tipuri de lumini potrivite necesitărilor și la care ar fi bine să ne gândim dinainte.

Vă recomandăm cu căldură un alt articol de-al nostru în care am vorbit pe larg despre aceste lumini decorative Crăciun. Sperăm să vă fie de folos!

O bună inspirație pentru voi pot fi pozele unor produse din platforma noastră, fotografii sugestive ce vă pot ajuta la obținerea unei lumini potrivite pentru diferite încăperi, momente ale zilei.

Vă recomandăm să optați pentru lumini ambientale în jurul locului unde luați masa, dar și în zona de relaxare. Dacă spațiul vă permite și veți amenaja un ring de dans, adaptați-vă temei de la care ați plecat, optând pentru lumini potrivite ca stil. Dacă ați ales o temă jucăușă, cu multe culori, puteți să jonglați cu lumini diferite, atât din punctul de vedere al culorilor, dar și al intensităților.

Nu neglijați nici spațiile de la intrare, acolo unde îți vei întâmpina oaspeții. Este bine să le oferi un pic din magie încă de la intrare. De aceea, este indicat să le luminezi sosirea și de asemenea locul unde veți sta la povești înainte de cină ar trebui să fie foarte bine luminat. Puteți folosi lampadare, candelabre generoase.

Creează un centru al petrecerii

Orice petrecere are nevoie de un punct central. Iar acel punct central trebuie însemnat și în privința iluminării. Acest loc va fi cu siguranță principala atracție, fie ea de relaxare ori de socializare.

În cazul în care ai un living generos, fixează centrul aici. Vei avea nevoie de spații pentru relaxare - canapele, fotolii, scaune. Nu exagera însă, mai ales dacă îți dorești o petrecere dansantă.

Totuși, nu neglija faptul că unii invitați ar putea să nu vină singuri, deci, lasă la îndemână mai multe scaune, mai multă veselă. O gazdă bună trebuie să poată face față oricărei situații neprevăzute.

Cum decorăm masă de sărbători?

Aranjarea masei la o petrecere este o parte deosebit de importantă. Dacă masa în sine nu înseamnă doar câteva gustări frugale, veți avea ceva de muncă la acest capitol.

Totuși, nu strică să aveți platouri cu gustări pregătite pentru orice situație.

De strictă necesitate vor fi platourile din timp aranjate, mai ales cele cu antreuri de care cu siguranță nu vei avea timp să te ocupi cu musafirii în casă. Pregătește-le din vreme și lasă-le la frigider. De asemenea, nu uita de carafe cu apă, sucuri.

Apoi, masa trebuie să fie din timp aranjată cu farfuriile corespunzătoare felurilor de mâncare alese, cu pahare potrivite pentru băuturile pe care le servești, șervețele, accesorii pentru luat masa și nelipsitele decorațiuni.

Nu încărcați masa cu decorațiuni, dar nici nu neglijați acest aspect. Ele sunt importante pentru a crea o atmosferă de sărbătoare.

În cazul în care aveți o petrecere relaxantă, fără etichetă cum se spune, poți opta pentru un bufet suedez lejer, ori pentru feluri de mâncare aduse succesiv la masă. Dacă, însă, organizați o petrecere festivă cu musafiri pe sprânceană, cum se spune, optați pentru o temă la meniul din vreme stabilit și serviți felurile de mâncare așa cum spune protocolul.

Trebuie să ne preocupe restul casei când dăm o petrecere?

Răspunsul este unul afirmativ. Chiar dacă musafirii tăi nu vor petrece mai mult de câteva ore la tine în casă, inevitabil vor ajunge la baie, vor trece prin holuri, poate vor ajunge și într-un dormitor să-și lase haina.

Toate aceste încăperi trebuie bine aerisite, curate, ordonate, fără multe obiecte la vedere. Nu trebuie să încurce deplasarea și nici să provoace accidente. Pentru comoditate, poți instala un cuier practic pe hol sau în dormitor, dacă spațiul de pe hol nu-ți permite.

De asemenea, dacă oaspeții vor veni însoțiți de copiii, trebuie să te gândești din vreme la soluții practice. Chiar dacă la prima vedere nu pare atât de complicat, să distrezi un copil în timpul unei petreceri pentru adulți poate să fie o adevărată provocare.

Cel mai bine este organizezi un mic spațiu pentru cei mici, un birou, un dormitor. Lego-ul poate fi soluția salvatoare în multe ocazii. De asemenea, muzica, desenele animate, schițe de desen pe care cei mici s-ar bucura să le coloreze - deci, trebuie să lăsați la îndemână și câteva borcane cu creioane colorate.

Copiii vor avea nevoie și de mici gustărele pregătite special pentru ei. Dulciurile trebuie să fie reduse și cât mai naturale, fără multe zaharuri adăugate - nu vreți să aduceți și mai multă energie în lumea copilăriei.

Petrecerile pot fi prilejuri minunate de a te distra împreună cu prietenii. O petrecere reușită nu se poate fără o planificare prealabilă. Cu siguranță vei avea parte și de neprevăzut, și de situații mai puțin plăcute. Dar, până la urmă, dacă ții cont de sfaturile noastre, cu siguranță te vei distra.