•  Transport gratuit la comenzile de peste 499 lei                                                                                                

Cum alegi lustra potrivită pentru dormitorul tău

27 octombrie 2022 de
OPREA RENAT

Tu știi ce lustre să alegi pentru dormitor? Preferi lustra cu telecomandă cu design modern, ori optezi pentru varianta clasică?

Aspecte de care trebuie să ținem seama când alegem o lustră pentru dormitor?

Când ne gândim la cea mai bună lustră pentru dormitor, ne gândim în primul rând la ambientul pe care dorim să-l creăm și la spațiul pe care îl avem la dispoziție.

Trebuie sa fim conștienți că lumina schimbă mult aspectul camerei.

Pentru a alege corect lustra pentru dormitor trebuie să ai în vedere mai multe aspecte.

Principalul element care interesează în dormitor este tipul de lumină. Pentru dormitor este nevoie de o lumină caldă, fără să deranjeze vederea, dar în același tip să și lumineze corespunzător spațiul.

În esență, se pleacă de la un iluminat central, format dintr-o lustră ori o plafornieră. Acest corp se amplasează central pentru ca lumina să fie distribuită uniform în încăpere.

Dacă în dormitor aveți și un dessing ori un simplu șifonier, atunci poate v-ați dori în acea zonă o lumină suplimentară care să vă ajute să probați hainele.

În dormitor avem nevoie de lumină suficientă, dar să nu fie ascuțită. Dar, firește, totul depinde și de forma și dimensiunile camerei.

Ce lustre se poartă în dormitor?

În dormitor, ne place să avem candelabre sau lustre pentru o atmosferă romantică, care sunt potrivite pentru cuplurile care doresc să creeze o ambianță de intimitate. De exemplu, cu nuanțe aurii și cristale transparente.

În camera de zi, lustrele sunt perfecte pentru a crea această atmosferă. Vă recomandăm lustrele moderne. Acestea arată perfect în interioarele contemporane cu accente negre și elemente industriale.

E bine de știut că aceste corpuri de iluminat se potrivesc perfect în proiecte de design interior clasice, datorită formelor și stilului lor simplu și suplu. Același lucru este valabil și în cazul alegerii corpurilor de iluminat pentru bucătărie, cum ar fi de exemplu o lustra cu 3 becuri - aceasta poate arăta foarte bine atât în bucătării clasice, cât și în cele moderne, datorită versatilității lor.

Spre exemplu, atunci când alegem lustra pentru dormitor, aceasta trebuie să îți ofere o lumină caldă, amplasată în mijlocul camerei astfel încât lumina să se distribuie uniform. Dacă intenționați să instalați mai multe corpuri, ar fi bine ca distribuția lor să fie una uniformă.

Pentru iluminatul central din dormitor se potrivește foarte bine o lustră dormitor cu telecomandă sau o lustră cu telecomandă și muzică pentru a crea o atmosferă relaxantă atunci când vă doriți.

Pentru comoditate putem alege o lustra dormitor cu telecomandă, mai ales dacă suntem obișnuiți să citim în dormitor și nu dorim să ne dăm jos din pat pentru a stinge lumina. Indiferent de activitate, o astfel de lustră dormitor cu telecomandă este mereu binevenită. Dacă ne gândim cum era în trecut cu televizoarele la care schimbat canalele din butoane și cum este astăzi cu telecomanda, putem să înțelegem utilitatea unui astfel de corp de iluminat.

Altfel spus, la întrebarea ce lustre să alegi pentru dormitor, putem să răspundem simplu: lustra dormitor cu telecomandă!

Recomandarea LogicLight pentru lustra dormitor cu telecomanda: Lustra Led Doua Pătrate, 45W si Telecomanda, Intensitate Reglabila

Cum alegi cea mai bună lustră

Având în minte aspectele enumerate anterior, trebuie să fim pregătiți să jonglăm cu tehnologie și design astfel încât să acoperim complet necesarul.

Pentru dormitor, indiferent dacă este vorba de dormitorul părinților ori al copiilor este bine să optăm pentru lustre comode, așa cum este lustra dormitor cu telecomandă. Apoi, în dormitor este bine să avem lustre mai mici ca dimensiuni decât cele din living, în primul rând pentru că această încăpere este mai redusă ca dimensiuni, iar în al doilea rând pentru că nu avem nevoie de o iluminare exagerată.

Apoi, trebuie să fim atenți la stilul camerei când facem alegerea. Iar dacă dorim ceva altfel, este bine să ne rămânem la culori naturale sau neutre.

Materialele pe care le alegem trebuie să se potrivească stilului locuinței în general și al camerei respective în special. Poți opta pentru o lustră cu led și telecomandă daca ai o încăpere cu un design modern, dar cu siguranță nu ai nevoie de un asemenea corp de iluminat, dacă stilul camerei este unul tradițional ori rustic.  

Daca ai un dormitor modern, cu un spațiu minimalist, nu alegi lustre uriașe, încărcate și eventual cu brațe din lemn.

Calitatea materialelor este și ea importantă, pentru că va conduce în timp la rezistență și durabilitate. Până la urmă, nimeni nu ar dori să-și schimbe lustrele din doi în doi ani.

Modelul de lustră pentru care optăm ne-am lămurit că trebuie să fie în acord cu stilul casei, dar sunt o mulțime de alte elemente pe care trebuie să le avem în vedere.

Noi la LogicLight vă punem la dispoziție o varietate bogată de modele de lustre moderne, clasice, elegante, din care poți să alegi exact ce-ți place.

Avem produse de cea mai bună calitate, deci nu ne facem griji că nu veți alege inteligent.

Cate becuri sau leduri trebuie să aibă lustra pentru dormitor?

Când v-am vorbit despre ce lustre se poartă pentru dormitor, v-am adus în prim plan lustra dormitor cu telecomandă. Ei bine, la mare căutare în ultima vreme sunt și lustrele cu led. Acestea din urmă sunt într-adevăr niște corpuri de iluminat aspectuoase pe care n-ar trebui să neglijați să le vizualizați.

Vezi întreaga noastră oferta de lustre led. Cu siguranță vei găsi ceva pe placul tău!

Dar, să revenim la numărul de leduri sau becuri necesare pentru o lustră de dormitor.

Numărul de becuri trebuie ales în funcție de mărimea camerei și de utilitatea ei. De asemenea, trebuie să fim foarte atenți la zonare. Este indicat să alegi o lustră cu un număr mai mare de leduri sau becuri pentru a fi sigur că dispui de lumina necesară. Dacă e nevoie poți cupla becurile pe circuite diferite pentru a putea fi aprinse pe rând în funcție de necesitate.

Daca alegi o lustră doar pentru aspect și nu vei avea lumină suficientă, cu siguranță nu vei fi mulțumit de alegere. Așa că, e bine încă de la început să știi care îți sunt zonele de interes, câte lustre sunt necesare, de câte zone cu iluminare diferite ai nevoie. Dacă o lustră nu ți se pare suficientă poți să completezi spațiul cu aplice, spoturi, lămpi ori veioze.

De asemenea, când vorbim de soclul becului, ar fi bine să știi că cele mai populare sunt E14 și E27. E14 sunt becurile specifice pentru veioze, iar E27 sunt becurile cu fasung clasic - ușor de găsit mai ales în formatul economic.

Vezi oferta noastră de becuri led cu dulie E27.

Recomandăm de asemenea becuri led cu dulie E14.

Becurile cu led sunt o alternativă optimă, una dintre cele mai eficiente la momentul actual. LED-urile sunt diode semi-conductoare care au o eficientă mai mare cu până la 80% față de becurile clasice și o durată de viață de 10 ori mai ridicată.

În afară de asta, led-urile emit mai puțină căldură, deci pentru vară sunt perfecte pentru că nu vin și ele să încălzească inutil spațiul.

La ce trebuie să mai fim atenți când alegem lustra pentru dormitor?

Mai sunt destul aspecte de urmărit când alegem o lustră pentru dormitor.

Spre exemplu, trebuie să fim atenți la puterea pe care o suportă soclurile și materialul lustrei, care se traduce de regulă în capacitatea maximă de funcționare. Acest parametru este înscris pe fiecare lustră (poate fi de 40W pe bec, de 60W ori de 100W).

Dacă suntem interesați de o lustră la care să-i putem regla intensitatea, atunci ar fi bine să alegem o astfel de variantă. Există lustre care permit modificarea intensității luminii cu ajutorul unui dispozitiv. Poți astfel să reglezi intensitatea luminii în funcție de timpul din zi, de necesitate ori de starea în care te găsești.

Când ai așteptări de la reglarea luminii, trebuie să fii atent și la alegerea becurilor. Pentru că, dacă dorești să ai o lumină cât mai aproape de cea naturală, nu cumperi becuri cu lumină rece, alegi becuri cu un grad mai mare de galben.

Fii atent dacă lustra se poate regla pe înălțime. Dacă ai o cameră cu înălțime mică, nu vei avea nevoie de o lustră înaltă care nu se poate regla pe înălțime. Oricum, pentru camerele mici este bine să alegem o lustră care să se poată regla pe înălțime. 

Pentru camere înalte, recomandăm lustrele suspendate: Lustra Led Suspendata White Waves, Telecomanda, 160W

 

Să nu uităm de garanție! Și chiar dacă am lăsat la urmă acest aspect, nu înseamnă că el nu este important. Garanția lustrelor este un element de luat în calcul atunci când alegeți un astfel de obiect, care în unele cazuri nu este deloc ieftin.

Nu știu cine și-ar dori să dea câteva sute de lei pe o lustră care să se strice a doua zi după ce a fost instalată?! În consecință, fiți atenți la garanție pentru că ea vă poate salva din multe momente neplăcute. O garanție de 2 ani este recomandată, așa cum au majoritatea lustrelor noastre. Firește că garanția depinde și de prețul și de calitatea lustrei. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să alegi o lustră cu o garanție rezonabilă care să-ți ofere siguranța unei funcționări de durată.