•  Transport gratuit la comenzile de peste 499 lei                                                                                                

Corpuri de iluminat living modern - Atmosferă relaxantă în camera de zi

26 februarie 2023 de
OPREA RENAT

Nu știi exact dacă astfel de corpuri de iluminat living modern se potrivesc pentru sufrageria ta? Poți descoperi împreună cu LogicLight care sunt cele mai bune soluții din punct de vedere estetic dar și din cel al eficienței energetice.

Știm că vă doriți o cameră de zi modernă, una asemănătoare cu ce vedem prin revistele de design interior. Care sunt secretele unor astfel de amenajări? Cum potrivești corpurile de iluminat cu decorul camerei? Ce fel de lustre moderne pentru living să alegi astfel încât să se potrivească cu canapeaua ori cu colțarul? La toate aceste întrebări, dar și la multe altele găsiți răspunsuri pe blogul nostru cu sfaturi utile privind iluminatul, dar și în rândurile care urmează.

Iți dorești niște corpuri de iluminat living modern care să aducă o atmosferă relaxantă în căminul tău? Nimic mai simplu!

Noi oferim o gamă largă de lustre moderne, potrivite pentru orice interior. Acestea pot fi folosite atât ca element decorativ, cât și ca sursă suplimentară de iluminat. Prezența unei astfel de lustre va contribui la estetica casei voastre și va crea o atmosferă confortabilă care vă va face să doriți să petreceți mai mult timp acasă.

Camera de zi este una dintre cele mai importante încăperi din casa dumneavoastră. Este locul în care vă petreceți timpul cu familia și prietenii, așa că este important să aveți o atmosferă ospitalieră și să vă simțiți confortabil și în largul vostru.

Aspecte importante privitoare la luminile pentru living

Corpurile de iluminat moderne pentru camera de zi pot ajuta la crearea unui astfel de ambient în sufragerie, oferindu-vă lumină acolo unde aveți nevoie de ea și diminuând-o atunci când nu este necesară, aducându-vă totodată și o atât de necesară economie de energie electrică.

Designul unui iluminat modern este caracterizat de simplitate, minimalism, deschidere, linii curate și materiale de înaltă calitate. Principiul principal al designului modern este acela de a obține o funcționalitate maximă cu mijloace și elemente minime. Corpurile de iluminat moderne sunt concepute pentru a fi simple, elegante și funcționale. Acestea sunt realizate din materiale de înaltă calitate, cum ar fi sticla sau metalul. Ele nu au nevoie de decorațiuni suplimentare, deoarece sunt deja frumoase așa cum sunt!

Dacă ne gândim la niște lustre moderne. lustre living cu o folosire diversificată (pentru citit, relaxare, TV, seri în familie, cină etc), cu siguranță ne gândim la niște soluții complexe care să acopere un astfel de palier de iluminat destinat unor activități multiple.

Sufrageria este un spațiu multifuncțional, iar acest lucru trebuie avut în vedere atunci când ne orientăm către o lustră modernă pentru living ori pentru alte corpuri de iluminat suplimentare. Și nu e nimic ieșit din comun să vrei să știi ce lustră se poartă în living ori ce fel de lampadar poți amplasa lângă canapea.

Nu vrei să folosești lumini puternice, mai ales dacă vei folosi această cameră ca un loc în care oamenii se pot relaxa și destinde după o zi lungă la serviciu. Vrei ceva care să emită o lumină blândă și să îi facă pe toți să se simtă confortabil atunci când se relaxează pe canapea sau stau pe scaunele tale.

Dacă doriți să creați o atmosferă relaxantă în camera de zi, atunci trebuie să alegeți tipul potrivit de corpuri de iluminat modern. Noi avem în oferă multe opțiuni disponibile astăzi, așa că este ușor să găsești una care să se potrivească atât stilului tău, cât și bugetului!

Tipuri de corpuri de iluminat living modern

În primul rând, înainte de a opta pentru un corp de iluminat sau altul, trebuie să știi foarte bine care este destinația camerei. Dacă accentul se pune pe socializare, pe recreere, pe primirea oaspeților, pe spațiu comun, pe muncă ori alte activități.

Din acest motiv e puțin dificil să acoperi o astfel de plajă de utilizări cu o singură opțiune.

Nu te impacienta! Lucrurile sunt totuși relativ simple. Iată de ce. Nu trebuie să rezolvi totul cu un singur corp de iluminat! De aceea specialiștii în design recomandă să folosim corpuri pentru iluminatul principal și pentru iluminatul secundar, dar și luminile de accent.

Corpuri pentru iluminatul principal

Acestea sunt de regula corpuri de iluminat centrale amplasate în mod obișnuit pe tavan.

Alegerea se face în funcție de dimensiunile livingului, dar și de forma camerei și modul de compartimentare al acesteia.

O sufragerie cu formă alungită va necesită o lustră alungita, astfel încăt becurile să fie dispuse în linie pe lungimea livingului.

Va sugerăm  Led Dimabila Cu Telecomanda 3 Functii

Daca avem o sufragerie pătrată vom opta pentru o lustră cu formă rotundă ori pătrată cu becurile dispuse uniform.

Recomandarea LogicLight: Lustra Led, Suspendata, Trei Cercuri, Neagra, 3 Nivele De Iluminat, Cu Telecomanda, Intensitate Reglabila 3000K/4000K/6500K, 208W

Corpuri pentru iluminatul secundar

Acestea sunt o cale simplă de a adăuga funcționalitate camerei de zi. Iluminatul secundar este bun atunci când îți dorești un ambient relaxant, unul mai intim, ori un iluminat de lucru pe o mică suprafață din această încăpere.

Amplasarea corpurilor de iluminat de tip secundar în living se face în puncte cheie cu o destinație precisă: un lampadar în colțul de lectură, o lampă cu luminozitate scăzută în apropierea canapelei, o lampă de birou cu lumină potrivită pentru birou dar și pentru laptop, calculator etc.

Scopul acestor corpuri de iluminat secundar este acela de a emana lumina pozițional, dar și de a spori luminozitatea acolo unde este nevoie de așa ceva (de exemplu dacă într-un mic spațiu din sufragerie ai biroul de lucru).

Luminile potrivite pentru astfel de opțiuni sunt lampadarele, veiozele, lămpile, aplicele.

Noi vă recomandăm un Lampadar Led Moderna, 4000K, 48W.

Corpurile de iluminat de accent

Pentru living este uneori necesar să folosim corpuri de iluminat de accent, mai ales când decorul o cere.

Spre exemplu, dacă dorim să scoatem în evidență un element de decor la care ținem, ori atunci când dorim să atragem atenția asupra unui tablou deosebit, putem să adăugăm astfel de elemente luminoase.

În iluminatul de accent se folosesc reflectoarele, aplicele, corpurile de iluminat incastrate.

Și nu în ultimul rând, putem folosi corpuri de iluminat tip pendul, ele însele fiind un decor în sine.

Vă recomandăm un astfel de pendul luminos aflat în oferta LogicLight: Lustra Led Tip Pendul Negru, Cu Telecomanda, Inaltime Si Lumina Reglabila De 3 Tipuri. O astfel de lustră poate fi folosită în locul de luat masa, pentru că după cum se știe românii nu sunt familiarizați cu spațiul numit ”dining room”, în principal din lipsă de spațiu.

Iată câteva tipuri diferite de corpuri de iluminat moderne pentru camera de zi:

  •          Lumini LED (lustre, candelabre, aplice, lămpi, veioze) au devenit foarte populare în ultimii ani, deoarece sunt eficiente din punct de vedere energetic și de lungă durată. De asemenea, acestea vin în multe forme și dimensiuni diferite, de la lămpi de masă mici la lampadare de podea mari care adaugă un plus de lumină întregului spațiu.

  • Lampadarele sunt o altă opțiune excelentă pentru a adăuga lumină în camera de zi - sunt adesea reglabile, astfel încât să le puteți pune exact unde doriți! De asemenea, puteți amesteca și potrivi stilurile în funcție de aspectul pe care îl doriți: poate doriți ceva elegant și modern sau ceva mai industrial? Lămpile de podea vin în multe forme și mărimi, așa că există cu siguranță una care va funcționa pentru stilul tău!

  • Lustrele și candelabrele sunt o altă opțiune dacă aveți nevoie de mai multă lumină, dar nu aveți suficient spațiu pentru lămpile de podea – plafonierele sunt perfecte pentru spații mai mici, deoarece nu ocupă mult spațiu! Pentru un aspect modern, vă recomandăm plafoniere pătrate.

Ce tip de lumini sunt ideale pentru living room?

Firește că mulți veți spune că aspectul ca aspectul, dar confortul trebuie să fie pe primul loc când vorbim de corpuri de iluminat living modern.

Da, suntem de acord, însă dacă ați acordat o atenție deosebită mobilierului, pernelor, perdelelor, draperiilor, covoarelor, parcă ar fi păcat să alegeți niște corpuri de iluminat nepotrivite.

Deși lumina naturală rămâne printre preferințele de neegalat când vine vorba de living, totuși, nu putem să trăim doar ziua în această încăpere, trebuie să ne asigurăm un iluminat corespunzător pentru tot timpul zilei și pentru orice îndeletnicire mai mult sau mai puțin plăcută.

Camera de zi este un loc minunat pentru a vă pune în valoare stilul și preferințele personale. Puteți alege să aveți lumini strălucitoare și colorate sau puteți opta pentru ceva mai discret.

Sufrageria este adesea prima cameră dintr-o casă pe care oamenii o văd atunci când intră pe ușă. Este o cameră importantă, deoarece dă tonul întregii locuințe - și este o cameră în care proprietarii se pot exprima prin design. De exemplu, dacă găzduiți o petrecere și doriți să creați o atmosferă caldă și primitoare, atunci o iluminare caldă este perfectă pentru camera de zi. Dar dacă sunteți în căutarea a ceva mai modern și mai elegant, iluminatul rece este probabil mai potrivit pentru dvs.

Acum că am lămurit acest aspect... cum știi ce tip de lumină este potrivit pentru camera ta de zi? Răspunsul depinde de ce fel de stare sau atmosferă încerci să creezi. Dacă vrei să te simți confortabil și relaxat, lumina caldă este ideală. Iluminatul cald are temperaturi de culoare mai scăzute decât iluminatul rece (măsurate în grade Kelvin), astfel încât va face ca locuința dvs. să se simtă ca un cocon confortabil în care oaspeții pot scăpa de viețile lor ocupate și se pot relaxa alături de familie și prieteni.

Dacă vă doriți un aspect mai sofisticat, atunci iluminatul rece ar putea fi chiar pe gustul dumneavoastră!

  •     lumina caldă - se recomandă un maxim de 3000K - o lumină blândă perfectă pentru o atmosferă relaxantă, primitoare

  •         lumina neutră - unde între 3000-4000K, este o lumină similară celei naturale care nu disturbă culorile încăperii și nu obosesc ochii.

  •         lumina rece - între 4000-6000K are utilitate îndeosebi în zonele de lucru, dar și pentru un decor industrial, o încăpere minimalistă. Nu uitați că e o lumină obositoare, deci nu ar trebui să fie poziționată în zonele în care priviți direct, iar lustrele cu deschidere înspre jos sunt de evitat, dacă doriți o astfel de lumină.

Recomandarea LogicLight: Lustra Led Dimabila Cu Telecomanda 3 Functii

O regulă de bază este aceea că lumina caldă creează un sentiment de confort și relaxare în cameră, iar lumina rece creează o senzație de luminozitate și modernitate. Lumina neutră este cel mai bine folosită atunci când doriți să creați un aspect elegant, care nu este prea luminos sau întunecat.

Dacă doriți să obțineți o atmosferă romantică în camera de zi, atunci lumina caldă va fi perfectă pentru dumneavoastră - creează o ambianță confortabilă care îi face pe oameni să se simtă în siguranță și confortabil. De asemenea, puteți folosi lumina caldă pentru a crea un aspect elegant, folosind lămpi cu abajururi din mătase sau țesătură de catifea; aceasta va da camerei un aer opulent fără a o face să pară prea întunecată sau prea greoaie pentru vederea dumneavoastră (ceea ce s-ar putea întâmpla dacă folosiți lumini albe strălucitoare).

Pe de altă parte, iluminatul rece este excelent pentru a crea un aspect modern, deoarece creează umbre ascuțite și evidențe pe suprafețe precum mobilierul din lemn sau blaturile de granit; aceste evidențe le fac să fie puse în valoare pe fondul unor culori mai închise, precum maro și negru, care tind să se amestece atunci când sunt combinate cu tonuri calde, precum cele de galben/portocaliu (care sunt asociate de obicei cu lumina lumânărilor).