•  Transport gratuit la comenzile de peste 499 lei                                                                                                

Lumini inovative pentru baie - corpuri iluminat rezistente la apă

28 februarie 2023 de
OPREA RENAT

Chiar dacă baia nu este un loc unde să petrecem atât de mult timp, precum livingul ori dormitorul, totuși, iluminatul băii nu este de neglijat. Până la urmă, în baie ne pieptănăm, ne spălăm, ne bărbierim, ne machiem. Cu alte cuvinte, avem o mulțime de activități care necesită un iluminat adecvat.

Ca lumină centrală noi vă recomandăm un corp de iluminat cu o bună dispersie a luminii, clară și totodată confortabilă.

Firește că depinde foarte mult de dimensiunea băii ce alegem, pentru că dacă avem o baie generoasă, putem opta pentru un corp de iluminat central și lumini suplimentare în diverse zone, ori putem alege o oglinda cu led-uri. Și aici vom dezvolta acest subiect pentru că avem multe variante în oferta noastră.

Cât privește lumina centrală din baie, putem opta pentru o lustră baie sau o plafonieră pătrată sau rotundă. Iar ca lumini suplimentare putem avea în vedere spoturi luminoase, aplice perete.

Dacă lumina din baie nu este una suficientă, veți avea nevoie de corpuri de iluminat pentru oglindă ori chiar de o oglindă de baie cu LED încorporat.

Cauți lumini inovatoare pentru baia ta?

Băile sunt locuri în care ne relaxăm, ne reîmprospătăm și ne pregătim pentru lumea exterioară. De aceea, este atât de important să aveți un iluminat potrivit în baie. Un tip de lumină nepotrivit vă poate face să vă simțiți stresat și obosit, în loc să vă simțiți relaxat și pregătit să înfruntați ziua.

Vestea bună este că există multe opțiuni inovatoare pentru iluminatul băii, care vă vor face spațiul mai funcțional și mai frumos!

O baie bună este un refugiu, o retragere din lume. Imaginează-ți o baie relaxantă cu uleiuri aromatice și săruri relaxante după o zi aglomerată la serviciu. Firește că trebuie să dăm atenție unor detalii atunci când ne amenajăm baia. Iar corpurile de iluminat baie sunt parte din întregul pe care trebuie să-l avem în vedere.

Baia este un loc în care vă puteți relaxa și vă puteți destinde sau doar folosiți acest spațiu pentru a vă pregăti pentru o nouă zi. Iluminarea potrivită poate face diferența în ceea ce privește modul în care vă simțiți atunci când vă aflați acolo.

LogicLight vă oferă o varietate mare de corpuri iluminat pentru baie cu LED sau fără, încastrate sau nu, pentru oglindă sau pereți.

Funcționalitatea unei oglinzi cu LED baie

Vă spuneam anterior că în loc să optăm pentru aplice de perete ori spoturi, putem alege simplu o oglindă baie cu LED.

LogicLight are o ofertă bogată de oglinzi baie cu LED, rotunde, pătrate, dreptunghiulare, ovale ba avem chiar și forme atipice, precum aceasta: Felipe Oglinda Baie 80X45 Led si Dezaburire, cu Senzor Tactil, Touch de Pornit Oprit


Înainte să alegeți o astfel de oglinda, ar fi bine să știți dimensiunile de care aveți nevoie și care este forma preferată.

Bine de știut că oglinzile baie din oferta noastră au senzor tactil, touch și dezaburire.

Aceste oglinzi sunt populare în rândul celor care preferă un iluminat modern pentru baie - este până la urmă unul dintre cele mai inovative sisteme de iluminat.

Cantitatea de lumină nu este una puternică, cât să vă deranjeze, însă este o lumină clară și suficientă pentru treburile cotidiene.

Funcția Touch o face specială, pentru că o simplă atingere a unui buton conduce la aprinderea ori oprirea led-urilor. După cum și reglarea intensității în același mod este foarte apreciată. Funcția de dezaburire este o funcționalitate foarte utilă mai ales pentru cei care preferă băile lungi (știm cu toții cum arată oglinda din baie după ce umplem cada cu apă fierbinte).

Recomandarea LogicLight: Sofia Oglinda Baie 120X65 Led si Dezaburire, cu Senzor Tactil, Touch


Plus de asta, aceasta funcție e și automată, deci tu nu trebuie să faci practic nimic în afara de a te bucura de o oglindă clară chiar și cu abur în încăpere.

Câteva sfaturi despre cum să luminezi corect o baie

Sistemul electric și iluminatul băi sunt elemente importante pentru că necesită o atenție sporită din partea voastră spre deosebire de celelalte încăperi. De ce? Pentru că baia este un mediu cu o umiditate mult mai ridicată decât livingul ori dormitorul.

Pe lângă siguranță, trebuie să avem în vedere și celelalte aspecte ale vieții cotidiene, pentru că în baie desfășurăm o serie de activități importante zilnice, în special dimineața când nu suntem tocmai funcționali atunci când ne ridicăm brusc din pat. Cu alte cuvinte, avem nevoie de lumină suficientă.

Înainte de a vă decide cu privire la modelul pe care doriți să-l cumpărați, trebuie să știți ce nevoi aveți și de ce nu, și ce preferințe.

LogicLight vă pune la dispoziție o serie de corpuri de iluminat baie cu LED sau fără, cromate, negre, gri, albe, cenușii, etc.

Ce trebuie să știm când vine vorba de iluminatul unei băi?

Nivelul luminii

Până la urmă, de câtă lumină are nevoie o baie? Bineînțeles că răspunsul depinde de foarte mulți factori. Pentru un bărbierit, de exemplu, ai nevoie de cca. 1000 lucși, dar pentru un mers la WC dimineața nu-ți trebuie mai mult de 100 lucși.

Un bec de 100W generează în jur de 1700 lucși, ceea ce înseamnă că pentru baie ai nevoie de 2-3 becuri de 20W (cu posibilitatea de fi pornite individual) sau de o sursă principală și alte surse secundare.

Numărul lucșilor depinde foarte mult și de persoane. Cei tineri, de exemplu, nu au nevoie de un număr prea mare de lucși - un 400 le sunt suficienți. Pe când persoanele mai în vârstă au nevoie de până la 900 - 1000 lucși.

Lumina naturală

Dacă avem posibilitatea folosirii luminii naturale în baie, nu trebuie să pregetăm. Lumina solară ne îmbunătățește starea de spirit și ne binedispuse. Mai ales când ne gândim că vom plăti mai puțin pentru curentul electric.

Altfel spus, ai nevoie de o fereastră generoasă în baie ori chiar două. Dacă locuiești la casă, poți să iei în calcul din timpul construcției un skylights - adică o fereastră montată pe tavan, o sursă foarte importantă de lumină pentur baie. În zilele cu soare îți va oferi în jur de 1000 - 2000 lucși în orele cu lumină.

Lumina din jurul oglinzii

Cum vă spuneam anterior, putem opta pentru lumini suplimentare în baie care să completeze corpul principal, acestea fiind aplice, spoturi etc., sau putem să alegem de la început o oglindă cu LED.

Dacă optezi pentru o oglindă cu LED încorporat cu atât mai bine pentru tine, lucrurile se simplifică foarte mult, nu trebuie să mai îți faci griji cu privire la plasarea spoturilor în pereți.

Daca la oglindă avem atașată și o priză, cu atât mai bine. Lucrurile vor fi mult mai simple dimineața. O astfel de oglindă baie cu priză poate fi acoperitoare pentru toate activitățile zilnice, este sigură și ne scapă de multe din neplăcerile cu care ne confruntam odinioară (prelungitoare, diverse improvizații).

Luminile de la cadă

Corpurile de iluminat din jurul căii trebuie să îndeplinească niște condiții obligatorii. În primul rând, ele nu pot fi deschise ori atârnate deasupra unei căzi. Trebuie să fie la cel puțin 2,5 m de la cadă până la lumini și încă un metru pe orizontală.

În zona căzii putem opta pentru aplice închise speciale pentru asemenea mediu umed, pentru geamuri pe peretele căzii sau un iluminator de tavan.

Luminile de la duș

Chiar dacă aveți duș acasă, nu trebuie să faceți baie pe întuneric. Există lumini speciale pentru cabina de duș. Acest iluminat închis este bine asigurat.

Când alegi, asigură-te că aceste tipuri de lumini respectă standardele de siguranță pentru astfel de medii cu umiditate ridicată.

În final

Cei care au băi generoase și posibilități materiale, pot alege un iluminat baie lux. Există tot felul de posibilități, unele personalizate, realizate din materiale deosebite din punct de vedere calitativ (cristale veritabile, argint, aur etc).

Băile sunt, de obicei, spații mici, cu lumină naturală limitată și puțină ventilație, așa că sunt dificil de amenajat când vine vorba de iluminat. Iată sfaturile noastre pentru alegerea corpurilor de iluminat potrivite pentru baie:

  1. Folosiți întrerupătoare cu variator pe toate luminile. Acest lucru vă va oferi mai mult control asupra cantității de lumină care intră în încăpere și a intensității luminoase a fiecărui corp de iluminat. De asemenea, vă permite să setați diferite stări de spirit pentru diferite momente ale zilei - cum ar fi atenuarea luminilor înainte de culcare.

  2.  Investiți în iluminat încastrat dacă este posibil (este mai scump decât iluminatul tradițional). Iluminatul încastrat ajută la crearea unei senzații de deschidere și emite suficientă lumină pentru a vă ajuta să vedeți ce se întâmplă în baie, fără a fi prea dur pentru ochi sau a face ca totul să pară prea luminos noaptea, când ar putea fi relaxant în schimb!