•  Transport gratuit la comenzile de peste 499 lei                                                                                                

Lampadarul de interior, între clasic și modern

19 ianuarie 2023 de
OPREA RENAT

Lampadarul este un accesoriu deosebit de versatil, putând fi folosit cu succes pentru mai multe stiluri. Însă, nu de puține ori este demoralizantă găsirea unuia care să ne îndeplinească dorințele în materie de lumină? De ce, veți întreba voi. Pentru că de multe ori când ne gândim la un lampadar de interior, îi și vedem diverse utilizări, de cele mai multe ori multiple: pentru colțul de citit, pentru relaxare, ca lumină ambientală, ca lumină de decor etc.

Frecvent, oamenii văd în lampadarul de interior un element decorativ care este folosit atât în designul interior clasic, cât și în cel modern. Acesta poate fi realizat din sticlă, metal sau cristal. Scopul principal al lampadarului de interior este de a oferi lumină unei încăperi. Există diferite tipuri de lumini de interior, însă lampadarul are ceva aparte. Mai ales dacă ne gândim la un lampadar LED, un corp de iluminat avangardist, cu o creștere fulminantă a popularității.

Lampadarul cu picior înalt este un element modern, fiind realizat din metal sau lemn. Aceste corpuri de iluminat nu au abajururi și nu sunt decorate cu cristale. Lampadarele înalte moderne sunt disponibile în diferite culori: negru, alb, auriu sau argintiu. De asemenea, au o varietate de forme: spirală, drept, ochiuri, ușor înclinat la vârf etc.

Iată câteva variante de lampadar cu picior înalt pe care le găsiți în oferta LogicLight:

Lampadar Led Moderna, 4000K, 48W, Se-F1001

Aceasta variantă este una cu unduire ușoară și talpă metalică, oferind o lumină neutră - lumină de zi.

Lampadar Led Moderna, 4000K, 48W, Se-F1003

Acest lampadar cu picior înalt are o formă dreaptă și un capăt în formă circulară. Talpa este rotunjită, metalic, stabil. Lumina furnizată este una neutră, de zi.

Lampadar Led Moderna, 4000K, 48W,SE-F1010

Iată un lampadar modern cu LED cu o formă perfect dreaptă. Oferă lumină neutră perfectă pentru citit. Este una dintre lămpile pentru lectură foarte populare din oferta LogicLight.

Astfel de corpuri de iluminat sunt perfecte pentru living dar și pentru dormitor. Ele vor face față cu brio unor zone de interior moderne, dar pot fi ușor adaptate și altor materialelor componente.

Vizualizează: mai multe veioze și lămpi din oferta LogicLight.

Ce tip de lampadar oferă cea mai mare lumină?

Sunt foarte multe modele de lampadare, într-o varietate de stiluri. Depinde foarte mult ce te interesează pe tine. Există lampadare tip turn, drepte, cu lampadare flexibile. Dacă alegi un lampadar cu picior înalt te vei putea bucura de el atât pentru relaxare, cât și ca lumină de ambient. Ați observat că exemplele pe care vi le-am oferit mai sus au lumină neutră, ușor de adaptat unor varii activități?

Bineînțeles că trebuie să ținem cont de gradul de luminozitate pe care acesta îl oferă zonei unde este amplasat.

Dacă alegem lampadare curbate ori modele stil trepied, atunci s-ar putea sa avem mai multă nevoie de lumină, să ne dorim un colț mai luminos. Lampadarul de interior trimite lumina în mai multe direcții, așa încât raza vizuală să fie cât mai acoperitoare.

Cum știu dacă lampadarul meu este potrivit?

În magazinul nostru veți găsi mai multe lampadare moderne potrivite pentru orice cameră - lampadare pentru living, birou, dormitor, dining etc.

Aceste corpuri de iluminat au forme și dimensiuni variate, drepte, curbate, dotate cu LED, cu unul sau mai multe becuri, cu caracteristici diferite: unele au telecomandă, altele au LED integrat, altele au picior înalt ori trepied.

Cele mai populare modele de la noi din magazin sunt, de exemplu, cele cu picior înalt. Ele sunt preferate pentru rolul lor de a oferi lumină într-un spațiu restrâns dintr-o încăpere, acolo unde avem o măsuță de cafea ori un fotoliu pentru citit.

Materialele din care sunt realizate aceste lampadare pot varia și ele: metal, lemn, plastic, textil, sticlă, cristal; iar culorile de asemenea pot fi diversificate: alb, negru, bronz, cupru, auriu, galben, crem, maro, portocaliu, roz, roșu, verde, etc.

Cu alte cuvinte, tu hotărăști care produs îți este pe plac și se încadrează cerințelor tale: lampadare vintage, moderne, clasice, industriale? Poate te interesează doar prețul? Vrei doar un lampadar ieftin? Alege după poftă, cu siguranță la LogicLight vei găsi ce trebuie!

Din magazinul nostru online puteți achiziționa produsele potrivite oricărei amenajări, astfel încât acestea să se îmbine armonios cu mobila și cu restul elementelor din încăpere. Contează doar ca în final să ai un interior confortabil și primitor. Dacă optați pentru un interior îndrăzneț, nu stați pe gânduri: schimbarea contează!

Elemente de care să ții cont în alegere unui lampadar

Atunci când alegeți un lampadar de cameră, trebuie să țineți cont de anumite lucruri.

În primul rând, luați în considerare dimensiunea încăperii. O cameră mare va avea nevoie de o lampă mai mare, în timp ce o cameră mică are nevoie de una mai mică.

Apoi, gândiți-vă la spațiul disponibil pe podea. Dacă aveți mult spațiu și doriți să îl umpleți cu lămpi, căutați unele care ocupă mai puțin spațiu decât altele de aceeași putere.

În cele din urmă, luați în considerare de ce fel de lumină aveți nevoie cel mai mult: caldă sau rece? Dacă aveți mai multe tipuri diferite de camere în casă, cu nevoi de iluminat diferite, este posibil să doriți să achiziționați mai multe lămpi cu diferite tipuri de becuri.

Iată câteva lucruri pe care trebuie să le luați în considerare:

  •           Ce fel de lampă vă doriți? Pentru citit, pentru relaxare?

  •           Câți bani aveți la dispoziție?

  •           Care este stilul dumneavoastră personal? Căutați ceva care să se potrivească cu decorul sau ceva care să iasă în evidență?

  •           Există caracteristici speciale care contează pentru dumneavoastră? De exemplu, aveți nevoie de o lampă cu LED?

La final, trebuie să alegi un lampadar potrivit iluminatului pe care ți-l dorești. Dacă vrei doar o lumină ambientală, directă, ori cauți un accent pentru un colț de cameră e important să alegi lampadarul potrivit pentru această opțiune.

În cele din urmă - și cel mai important - veți dori să luați în considerare câtă lumină emite fiecare lampă (în lumeni). S-ar putea să credeți că un număr mai mare de lumeni este întotdeauna mai bun - dar țineți cont de faptul că, dacă este prea luminos pentru spațiu și face ca totul să pară decolorat, atunci își anulează scopul!