•  Transport gratuit la comenzile de peste 499 lei                                                                                                

Iluminatul în stilul Shabby Chic

23 ianuarie 2023 de
OPREA RENAT

Stilul Shabby Chic combină aspectul frumos și uzat al antichităților cu un stil proaspăt și curat.

Ce înseamnă stilul Shabby Chic?

Acest stil de design s-a făcut popular în anii 1980 - 1990. Principalul promotor al stilului Shabby Chic a fost designerul Rachel Ashwell, cea care a și deschiz un magazin cu acest nume, colaborând în timp cu mai mulți retaileri pentru a produce diverse obiecte în stilul Shabby Chic.

După cum spunea o succesoare a lui Rachel Ashwell, si anume Carrie Leskowitz, „oamenii căutau familiaritate, căldură și confort din casa lor” și tot aceasta adăuga că acest stil a devenit atât de popular pentru că oamenii au început să priceapă cum ar trebui să facă se simtă bine în propria locuință: ”Înțelegerea profundă că locuința noastră este mai mult decât o adresă a devenit deosebit de răspândită”.

Cu siguranță stilul Shabby Chic este un stil care îndeamnă la confort învelit într-un farmec vechi, retro.

Când vorbim de Shabby Chic vorbim de arta de a amesteca o estetică elegantă, de modă veche, cu confortul modern. Este vorba de a lua ce este mai bun din ambele lumi și de a crea ceva care este numai al tău.

Acest stil inconfundabil Shabby Chic este o reacție împotriva lumii moderne și rapide: o retragere din zgomotul, stresul și dezordinea ei constantă. Este o întoarcere la simplitate, unde fiecare obiect are un sens și un scop. Este vorba despre a găsi frumusețea în ceea ce alții ar putea găsi urât sau învechit - și apoi să-l faci din nou nou-nouț!

Într-o casă Shabby Chic, veți vedea obiecte care sunt uzate, dar încă funcționale; lucruri care au o vârstă apreciabilă, dar care sunt încă frumoase pentru că au fost bine întreținute de-a lungul timpului. Vei găsi mobilă cu pete de uzură, unde oamenii s-au așezat sau s-au sprijinit de ea de nenumărate ori de-a lungul vieții - sau chiar mai bine, mobilă veche care a fost transmisă de la o generație la alta, fiecare membru al familiei modificând-o doar atât cât să o facă proprie (cum ar fi vopsirea peste culoarea existentă cu vopsea nouă).

Dacă sunteți o persoană boemă și sunteți în căutarea unui nou aspect pentru dormitorul vostru sau pentru o întreagă casă, Shabby Chic este răspunsul.

Știm că nu toată lumea are timpul sau resursele necesare pentru a se dedica decorării casei, dar știm, de asemenea, cât de important este să ai un spațiu care se simte ca și cum ai fi TU. Pentru asta poți folosi accente mici, cum ar fi perne și lămpi sau poți ajunge până la camere întregi, pline de mobilier și corpuri de iluminat aparținând acestui stil.

După cum apreciază mulți dintre cei dedicați acestui stil, el s-a schimbat mult în timp. În prezent, culorile acestui stil sunt mai degrabă inspirate din stilul englezesc. De asemenea astăzi nu se poate Shabby Chic fără tapeturi florale, accesorii vintage, materiale organice precum iuta, bumbacul, bambusul, cânepa etc.

Componenta șic este obținută prin alăturarea unor piese aparte, precum scaunele tipice begere franceze sau candelabrele de cristal.

Găsești și în oferta LogicLight candelabre de cristal, dar și lustre cristal ori plafoniere rotunde cu cristale. Vezi toată oferta de lustre cristal de la LogicLight.

Iluminatul în stilul Shabby Chic

Shabby chic, cunoscut și sub numele de shabby-chic și shabbiness, este un stil de decorare care pune accentul pe vârsta și caracterul mobilierului și al altor obiecte de casă. Stilul este menit să evoce o impresie de casă folosită cu drag, dar iubită.

Dar și corpurile de iluminat din lemn se potrivesc bine unui asemenea aranjament.

Corpurile de iluminat Shabby chic promit a adăuga o notă de eleganță și stil oricărui spațiu. Ele au un aer de epocă care cu siguranță va face ca locuința ta să se simtă ca un adevărat cămin.

Sunt foarte versatile și vor funcționa în multe tipuri diferite de case și camere. Puteți folosi aceste lămpi în camera de zi, dormitor, sufragerie, bucătărie sau chiar în spațiul de birou!

Corpurile de iluminat Shabby chic adaugă o notă de eleganță rustică oricărei încăperi. Puteți alege dintre mai multe tipuri diferite de corpuri de iluminat shabby chic, inclusiv candelabre și lumini suspendate.

În această ordine de idei vă recomandăm din magazinul LogicLight categoria de lustre led suspendate de mare efect pentru orice amenajare.

Dacă sunteți în căutarea a ceva mai tradițional, luați în considerare un candelabru cu o lumânare suspendată. Acest tip de corp de iluminat este conceput să arate ca și cum ar fi atârnat acolo de ani de zile. De asemenea, vine în mai multe stiluri, inclusiv country.

În cazul în care doriți ceva cu un aer mai antic, ați putea alege un corp de iluminat cu un suport de lumânare în partea de jos. Acestea pot fi găsite, de asemenea, în diferite stiluri, astfel încât să puteți opta pentru unul care să se potrivească perfect stilului de decorare a casei dvs.

Pentru un aspect mai contemporan, încercați unul dintre aceste corpuri de iluminat care nu au lumânări în interior, dar în schimb folosesc becuri LED sau alte tipuri de becuri eficiente din punct de vedere energetic, care nu degajă căldură, așa cum o fac cele cu lumânări, deoarece folosesc mai puțină electricitate decât becurile obișnuite.

Colecția noastră de corpuri de iluminat vintage include lămpi, candelabre, aplice și multe altele. Puteți achiziționa corpuri de iluminat perfecte pentru stilul Shabby Chic pentru a crea o strălucire ambientală în orice cameră a casei, fie că e vorba de living, bucătărie ori dormitor.

Există câte ceva pentru toată lumea, fie că e vorba de iubitorii de design rustic și șic, fie că este vorba de pasionații stilului Shabby Chic.

Iată de exemplu, noi la LogicLight vă oferim o Lustra Rustica Tip Pendul, Triunghi, Dulie E27, Max 40W.

Candelabrele noastre sunt împodobite cu cristale, iar lămpile noastre oferă o estetică simplă, cu baze din lemn sau sticlă și nuanțe adecvate.

Ca o suprapunere a două elemente separate de design, shabby chic împletește în mod armonios confortul stilului rustic cu eleganța și rafinamentul.

Să încorporezi acest stil într-o cameră, nu face altceva decât să creeze o evadare dulce din cotidian, acolo unde grijile sunt la fel de slabe precum culorile pastelate ale stilului, iar nostalgia vremurilor când stăteam la masa bunicii ne încălzește sufletul și ne învăluie cu o mantie protectoare.

Acest motiv atemporal este de aceea cunoscut și prin faptul că materialele texturate au fost uzate cu dragoste și prin utilizare, chiar dacă ele sunt transformate prin vopsire, de exemplu.