•  Transport gratuit la comenzile de peste 499 lei                                                                                                

Iluminat pentru case moderne: lumini ideale pentru fiecare cameră

25 august 2022 de
OPREA RENAT

Suntem într-o perioadă în care corpurile de iluminat capătă din ce în ce mai mare importanță într-un design interior de impact.

Cine și-ar fi imaginat în urmă cu 30 de ani că în locuințele românilor de astăzi vom întâlni aplice cu senzor de mișcare ori led cu telecomandă?!

Chiar dacă și noi considerăm astăzi aplica cu senzor de mișcare ca un fel de punct terminus al corpurilor de iluminat, cu siguranță peste câțiva ani vor apărea alte sisteme inovatoare care le vor trimite în desuetudine pe aceste modernități actuale.

Tendințe în iluminarea locuinței tale

Exista unele tendințe privitoare la corpurile de iluminat evidențiate în această perioadă. Corpurile de iluminat moderne dar și stilul vintage cu accente moderne sunt în topul preferințelor.

Astăzi suntem îmbiați cu o multitudine de corpuri de iluminat moderne ce îmbină utilul cu plăcutul.

Dacă alegem o aplică exterior cu senzor de mișcare ori, o aplică led cu telecomandă ori lustre led aplicate, cu siguranță vom economisi curentul electric.

Dacă optăm pentru o aplică led cu senzor de mișcare în camera copilului, vom fi scutiți de o serie de neplăceri pe care cei mici le resimt noapte când vor să meargă la baie ori doresc să bea apă.

Combinațiile de stiluri sunt și ele destul de prezente în lumea design-ului interior, ceea ce ne arată că putem cumpăra un produs fără teama că nu va trece testul timpului.

Indiferent care este stilul casei tale, fiecare cameră are nevoie de iluminare specifică.

Diferența dintre stiluri consta tocmai in variația unor caracteristici specifice de care trebuie să ții seama atunci când începi un proiect de iluminat în acord cu stilul casei tale.

Astfel de caracteristici sunt importante pentru a obține un iluminat funcțional și estetic pentru fiecare cameră a locuinței. Însă, mai presus de orice, pentru a ști să eviți eventualele greșeli ce pot apărea.

Cu siguranță avem de unde alege și nu ne temem că rămânem în pană de idei.

Suntem într-o perioadă în care finețea se îmbină cu stiluri ceva mai rigide, așa încât putem să dăm frâu imaginației într-un fel care să nu deranjeze pe nimeni.

Spre exemplu, vă anunțăm că stilul industrial a luat o turnură destul de hotărâtă spre detalii fine, fapt ce simplifică mult alegerea unor stiluri decorative, îndeosebi cele minimaliste.

La ce trebuie să fim atenți:

  •           corpurile de iluminat din ultima perioada au reînviat stilurile clasice, adăugându-le accentele unei vieți moderne (noi vă recomandăm să optați pentru un set lustră și aplice pentru a evita unele dezacorduri cu stilul actual al locuinței).

  •           stilurile vintage și industrial au căpătat detalii fine foarte ușor de implementat într-o locuință din zilele noastre.

  •           jocurile de lumini și culori pot da viață locuinței tale într-o manieră cât se poate de discretă.

  •           iluminatul modern este unul versatil, dar nu într-atât încât să nu ne pese că ”urlă” spațiul de nepotrivire.

Stilurile populare în iluminatul de azi

Iluminarea casei este un aspect important, fiecare încăpere trebuie să beneficieze de un iluminat adecvat, indiferent de destinația sa, fie că e vorba de treburi domestice, fie că vorbim de muncă, de citit ori de o simplă relaxare în familie.

Stilul modern

Acesta este cunoscut îndeosebi pentru îmbinarea dintre eleganță și minimalism, corpurile de iluminat specifice sunt recunoscute pentru avangardism. Sunt fabricate fie din metal și sticla, fie din alte materiale de ultimă generație.

Se potrivește foarte bine unui stil interior elegant și contemporan totodată, oferind un contrast perfect între piese clasice și interiorul casei.

Accentele futuriste sunt nelipsite, ca de altfel și formele geometrice ori asimetrice. LED-ul este vedeta stilului modern - un amic de lungă durată.

Stilul industrial

Nici corpurile de iluminat nu au scăpat de așa numita revoluție industrială în Home design. Metalul este, așa cum bănuiți elementul de bază. El este secondat de nituri, lanțuri, becuri supradimensionate, fier forjat.

Plus de asta, stilului industrial îi plac și materialele reciclate precum oțelul, metalul ori lemnul. 

Stilul Art Deco

Stilul Art Deco - un stil cu ștate vechi, cunoscut încă din 1925, catalogat drept modern la vremea lui.

Astăzi, stilul Art Deco este destul de prezent în corpurile de iluminat. Spre exemplu, candelabrele geometrice cu un design moderne, dar cu puternice influente Art Deco sunt destul de populare în amenajările ultimei perioade.

Stilul tradițional

Bogat în elemente clasice cu forme elegante, aceste corpuri de iluminat sunt realizate îndeosebi pe structură metalică, fier forjat, abajururi din sticlă, elemente elegante din lemn. Candelabrele din fier și sticlă sunt reprezentative pentru stilul tradițional.

De asemenea, lampadarele cu abjure și veiozele cu suport ceramic sunt și ele fundamentale în definirea acestui stil.

Stilul Clasic

Un stil preferat îndeosebi pentru simplitatea sa. Plus de asta, nu prea dai greș când alegi clasicul.

Din fericire, Home designer-ii îl preferă în această perioadă, așa încât stilul clasic este din nou în trend în special pentru clădirile de birouri, dar și pentru casele generoase.

Stilul contemporan

Este un stil reflectat foarte bine în realitățile de astăzi. Aproape orice corp de iluminat ce combină stiluri într-un mod atrăgător și unic este catalogat drept contemporan.

Totuși specificul stilului contemporan este dat de combinațiile de metal și sticla. Cu acest stil contemporan te poți descurca chiar dacă nu ești un cunoscător într-ale Home design-ului, pentru că ai la îndemână atât de multe corpuri de iluminat realizate din sticlă transparentă, sablată ori alte materiale reflectorizante ori strălucitoare.

Stilul minimalist

Iluminatul generațiilor de astăzi este dominat de stilul minimalist.

Totuși, tinerii nu preferă stilul minimalist doar din comoditate, ci mai ales din lipsă de spațiu.

Atunci când îți dorești un design simplificat, poți opta pentru liniile curate specifice acestui stil, pentru culori neutre.

Corpurile de iluminat în stil minimalist sunt destul de spectaculoase, după părerea noastră, ele putând fi adoptate și de alte stiluri.

Acestea fiind zice, haideți să vedem ce modele de lustre, lămpi, aplice, poți alege pentru a da lumină fiecărei încăperi și pentru a realiza în final un proiect modern de iluminat pentru casa ta.

Ce opțiuni de iluminat interior ai?

Este evident pentru toată lumea că timpul sfeșnicelor ori a lumânărilor a apus. Deci, nu avem încotro decât să ne adaptăm timpurilor în care trăim și să ne gândim la un iluminat modern pentru living, dormitor, bucătărie, hol, baie ori birou.

Pentru fiecare încăpere din casă este nevoie de lumini aparte, într-un stil care să nu fie în discordanță cu stilul camerei și al casei.

Iată câteva dintre cele mai uzitate corpuri de iluminat disponibile în piață și în magazinul nostru, din rândul cărora poți alege ceea ce se potrivește locuinței tale.

Aplice

Sunt corpuri de iluminat care se montează ușor, au un design deosebit de variat și ce e cel mai important, nu au cablu la vedere. Ele sunt potrivite unor spații generoase, unde cel mai adesea vin în completarea altor corpuri de iluminat mai mari, de genul candelabrelor ori lampadarelor.

Aplicele pot oferi o ambianță sofisticată, intimă. Ele se pretează la spații precum holuri, băi, camere copii, dormitor ori in completare pentru sufragerii.

De regula aplicele se montează pe pereți, fie individual, fie în pereche.

Din oferta magazinului nostru nu lipsesc: aplica cu senzor de mișcare, aplica led cu telecomanda, aplica exterior cu senzor de mișcarea, aplica exterior cu senzor, aplice rustice din lemn.

Sugestii pentru aplică led de la Logic Light: Aplica Led Perete Cristal Leila Chrome

O aplica cu senzor de mișcarea este un corp de iluminat ce poate fi amplasat în interiorul locuinței, dar și în clădiri de birouri, restaurante, hoteluri ori scări de bloc.

Această aplică cu senzor de mișcare este economicoasă din punct de vedere al consumului, devenind din acest motiv foarte populară.

Senzorul de mișcare este cel care dă comanda unei temporizări a luminatului becurilor atunci când detectează mișcare unei persoane, în acord cu luminozitatea existentă.

Cu siguranță aplica cu senzor de mișcare este una dintre vedetele sistemului de iluminat moderne, cu a ei recunoscută eficiență energetică și design contemporan. Ce să mai, o aplică cu senzor de mișcare este o soluție ideală pentru orice iluminat decorativ, indiferent de încăpere.

O astfel de iluminare inteligență, cu un senzor de mișcare încorporat care detectez mișcarea vă determină să economisiți energie, dar în același oferi o ambianță deosebit de plăcută.

Aplica de exterior cu senzor este și ea deosebit de folositoare în special în exteriorul caselor. Cu câțiva ani în urmă când vedeam o aplică exterioară cu senzor prin filmele americane nici nu visam că în curând vom putea avea la noi acasă un astfel de iluminat inteligent.

E adevărat că tendințe erau și la noi în privința implementării unui sistem de iluminat modern.

Îmi amintesc cu nostalgie de celebrele aplice rustice din lemn de care părinții noștri erau atât de mândri. Și totuși într-un spațiu actual adecvat, cum ar fi bucătăriile rustice, aceste aplice rustice din lemn ar fi perfecte.

Sfatul nostru este ca atunci când alegeți corpurile de iluminat, îndeosebi când optați pentru aplice, să alegeți un set lustră și aplice pentru a avea un stil comun, adecvat.

Cu siguranța o aplică led cu senzor de mișcare este utilă și aspectuoasă, însă în combinație cu o lustră vintage s-ar putea să nu fie tocmai potrivită.

De asemenea, daca încerci să combini o aplică led cu comandă cu un candelabru clasic elegant, s-ar putea să nu obții o ambianță reușită.

Plafoniere

Mam`mare al aplicelor, plafonierele sunt încă destul de populare la noi.

Au un montaj destul de asemănător cu cel al aplicelor, așezându-se și ele perfect pe suprafața pe care sunt instalate.

După cum le spune și numele, plafonierele se instalează pe tavan, ele putând fi de altfel niște elemente foarte sofisticate dacă sunt adaptate stilului.

De regula, se instalează în camere mici, precum holuri, băi, mai rar bucătării.

Dar, este important de remarcat că aceste plafoniere au evoluat în zilele noastre. Un exemplu relevant este plafoniera cu senzor de mișcare – un element popular printre clienții noștri.

Recomandare Logic Light pentur plafonieră cu senzor de mișcare: Plafoniera Rotunda 12W, cu Senzor de Miscare

Lustrele

Despre lustre putem spune că sunt unele dintre cele mai simple soluții de iluminat, versatile și rapide. Se instalează ușor și sunt perfecte pentru iluminatul interior.

Lustrele sunt în topul preferințelor când vine vorba de livinguri, de spații mai generoase. Totuși, ele se potrivesc și altor spații, oferind posibilități multiple de configurații, îndeosebi datorită structurii lor adaptate la mai multe becuri, ceea ce deschide posibilitatea unor alegeri multiple când vine vorba de grad de iluminare.

Recomandarea Logic Light de lustră cu telecomandă: Lustra Led 152W Magic Dots, 8 Brate, Telecomanda si Intensitate Reglabila

Stilurile lustrelor de azi sunt nenumărate, deci puteți opta pentru orice lustră care se potrivește stilului casei voastre.

Veioze și lămpi

Preferate de iubitorii cărților, aceste corpuri de iluminat oferă o atmosferă relaxantă, discretă.

Veiozele și lămpile sunt cele mai bune prietene ale ochilor noștri obosiți după o zi de muncă, ajutându-ne să ne relaxăm lecturând o carte ori savurând un pahar de vin.

Există multe variante de veioze și lămpi, cu nenumărate stiluri, forme cu abajur - picior, braț flexibil, fără abajur, vintage, industriale, clasice, rustice, îmbinații de materiale naturale precum lemn și sfoară.

Vă sugerăm la capitolul lămpi, Lampa De Noptiera Cu Led,4000K, 14W, In Forma De Cheia Sol

Luminile sunt o modalitate excelentă de a face ca locuința dvs. să fie mai modernă și mai elegantă, dar pot fi, de asemenea, dificil de utilizat.

V-am prezentat mai sus câteva dintre cele mai bune opțiuni pentru iluminarea fiecărei încăperi.

Iluminatul pentru casele moderne înseamnă mult mai mult decât o aplică și câteva șiruri de lumini. Este vorba despre crearea unei atmosfere care te face să te simți ca și cum ai sta într-o cafenea caldă și confortabilă atunci când ești acasă într-o zi ploioasă. Este vorba despre a te asigura că fiecare cameră din casa ta are lumina potrivită pentru a crea atmosferă și a te face să te simți confortabil.

Este vorba, de asemenea, despre crearea de contraste - lumină și întuneric, penumbră și obscur, linii curate și texturi naturale.