•  Transport gratuit la comenzile de peste 499 lei                                                                                                

Ești un admirator al corpurilor de iluminat vintage?

19 septembrie 2022 de
OPREA RENAT

Istoricul termenului vintage

Ca să înțeleg bine despre ce este vorba, vă propunem să dezlegăm împreună tainele conceptului vintage.

Acest termen ”vintage” este unul destul respectabil ca vârstă, el apărând pentru prima dată în Franța, în secoul 15. La vremea aceea, vintage (vendage în franceză) era folosit ca termen tehnic în vinificație, desemnând procesul de culegere al strugurilor și de realizare a vinului într-un singur an.

Ulterior, termenul de vintage a fost preluat în industria fashion, astfel că, îmbrăcămintea realizată între anii 1920 și 1970 se consideră a fi una vintage. Tot în fashion, pentru hainele mai vechi de 1920 se utilizează numele de ”antichități”.

Ei bine, între timp, vintage-ul a devenit o modă, un trend dacă vreți al ultimilor ani, și nu doar în fashion, ci și în design.

Avem astăzi dezvoltat curentul vintage în design-ul interior, în mobilier, în corpuri de iluminat, în bijuterii, automobilism etc.

Noi vă vom introduce astăzi în lumea corpurilor de iluminat vintage.

Călătoria noastră virtuală începe cu o caracterizare a acestui stil.

Prin ce se caracterizează stilul vintage?

Daca ar fi să privim în ansamblu stilul vintage, acesta, acesta se recunoaște foarte ușor prin nuanțele pastelate, prin elementele de finisaj antichizate, printr-o reîntoarcere la simplu și rafinat, dar îmbrăcate într-o haină elegantă, unică și destul de provocatoare uneori.

Elemente caracteristice stilului vintage:

- culori pastelate, calme, neutre

- materiale naturale de genul lemnului, pietrei, fierului forjat

- țesături realizate din fibre naturale (in, cânepă, bumbac etc)

În designul interior, stilul vintage se potrivește foarte bine persoanelor nostalgice, celor care apreciază o poveste bună și o amintire răscolitoare. Totuși, e bine de știut că vintage nu înseamnă nici pe departe demodat. Mai ales când vorbim de corpuri de iluminat vintage, despre acestea nici pe departe nu putem afirma că sunt demodate, dimpotrivă. Sunt unele dintre cele mai în trend corpuri de iluminat.

Printre cele mai apreciate elemente ale acestui stil inconfundabil când vine vorba de corpuri de iluminat sunt: lustre vintage, aplice vintage, pendule vintage.

O lustra vintage poate fi de departe elementul central al unei încăperi. De aceea aceste corpuri de iluminat sunt și printre cele mai simpatizate elemente ale acestui stil inconfundabil.

Recomandări Logic Light:

Lustra Vintage Din Sfoara Si Bambus, Dulie 4X40W

Lustra Vintage Din Sfoara Si Bambus, Dulie 6X40W


Caracteristicile corpurilor de iluminat vintage

Corpurile de iluminat de epocă sunt o modalitate excelentă de a adăuga caracter, farmec și personalitate casei tale. Sunt, de asemenea, o cale de a economisi bani pe costurile de energie.

Aceste corpurile de iluminat vintage sunt de obicei fabricate din fier forjat, care este un material foarte conductiv care disipează bine căldura. Iată de ce, acest lucru face ca luminile de epocă să fie perfecte pentru a fi utilizate în zone în care temperaturile ridicate.

Pe lângă faptul că sunt durabile și de lungă durată, corpurile de iluminat vintage tind să fie mai eficiente din punct de vedere energetic decât echivalentele moderne, deoarece nu au în interiorul lor niciun fel de electronice sau cipuri de calculator sofisticate. Tot ceea ce aveți nevoie este un simplu bec - și poate niște adeziv, dacă corpul dvs. de iluminat a fost spart sau deteriorat de-a lungul timpului!

Corpurile de iluminat vintage pot crea o atmosferă caldă și primitoare, perfectă pentru orice spațiu. De asemenea, sunt ușor de instalat și nu necesită prea multe cunoștințe de cablare.

 

Sunt excelente pentru a crea o atmosferă romantică în casa dvs. sau pentru a adăuga un pic de accent în camera de zi sau în sufragerie. De asemenea, le puteți folosi pentru a da un aspect unic bucătăriei, băii sau chiar dormitorului.

Pentru că sunt atât de versatile, pot fi folosite în orice încăpere a casei.

Deși corpurile de iluminat vintage pot părea că au existat dintotdeauna, ele sunt de fapt o invenție relativ recentă. Primele becuri antice au fost produse în 1879, iar prima lampă antică a fost produsă doi ani mai târziu.

Corpurile de iluminat de epocă au fost create cu un scop specific în minte: să ofere lumină pentru casă sau birou. În multe cazuri, aceste corpuri de iluminat au fost folosite pentru evenimente speciale, cum ar fi nunțile sau petrecerile; ca atare, ele încorporează adesea elemente decorative, cum ar fi cristale sau mărgele de sticlă.

Avantajele oferite de corpurile de iluminat vintage

Cele mai bune corpuri de iluminat vintage au mai multe calități în comun:

Ø  Ele sunt realizate din materiale care oferă o senzație autentică, nostalgică, cum ar fi fierul forjat sau sticla.

Ø  Sunt suficient de vechi pentru a avea o patină care provine din anii de utilizare (dar nu atât de vechi încât să fi fost refolosite!).

Ø  De multe ori sunt realizate manual, mai degrabă decât produse în masă într-o fabrică.

Ø  Sunt concepute pentru a fi funcționale și frumoase în același timp -și vor face treaba de care aveți nevoie și în același timp vor arăta minunat!

Dacă sunteți în căutarea unor corpuri de iluminat vintage, există o serie de caracteristici pe care ar trebui să le urmăriți.

În primul rând, corpul de iluminat ar trebui să se potrivească bine cu spațiul dvs. și cu scopul acesteia. Iluminatul vintage poate adăuga personalitate și interes oricărei încăperi, dar dacă nu se potrivește cu decorul dvs. sau nu funcționează bine în spațiul dvs., s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere.

De ce sunt populare corpurile de iluminat vintage?

Nu trebuie să avem preconcepții când vorbim de vintage. Când auzim de termenul "corpuri de iluminat vintage" nu înseamnă că avem de-a face cu obiecte demodate, decolorate și ruginite. Nicidecum!

Cunoscătorii știu că aceste corpuri de iluminat vintage sunt printre cele mai populare, fiind de altfel unele dintre cele mai solicitate piese de decor pentru casă.

Corpurile de iluminat vintage ocupă un loc special în inima multor proprietari de locuințe.

Sunt pline de caracter și adesea realizate cu materiale care nu mai sunt disponibile, așa că pot fi greu de găsit. De asemenea, tind să fie mai scumpe decât omologii lor moderni, dar designul unic și măiestria artizanală le fac să fie investiții care merită.

S-ar putea să vă întrebați ce face ca aceste corpurile de iluminat de epocă să fie atât de simpatizate. Iată patru motive în susținerea acestei afirmații:

1.       Ele adaugă personalitate oricărei încăperi. Corpurile de iluminat de epocă vin într-o gamă largă de modele și stiluri, de la tradițional la modern și tot ce se află între ele. Acest lucru înseamnă că veți putea găsi ceva care să se potrivească perfect cu designul dvs.

2.       Te ajută să-ți exprimi individualitatea prin elemente de design precum culoarea sau textura, motiv pentru care sunt o parte atât de importantă a decorării interioare!

3.       Le poți folosi ca accente în toată casa - nu trebuie să te limitezi doar la o singură cameră! Poți pune un set de aplice de o parte și de alta a șemineului sau poți agăța câteva pandantive deasupra mesei din sufragerie pentru un plus de ambianță atunci când primești oaspeți!

4.       Corpurile de iluminat vintage adaugă valoare locuinței tale prin creșterea atractivității (și, prin urmare, a valorii potențiale de revânzare).