•  Transport gratuit la comenzile de peste 499 lei                                                                                                

Cum poți face lumină în gradină fără să tragi instalație electrică

18 octombrie 2022 de
OPREA RENAT

O soluție simplă de a scăpa de cabluri și de a economisi curent electric este iluminarea solară a grădinii tale.

Sunteți în căutarea unei alternative la iluminatul tradițional?

Doriți să vă reduceți factura de electricitate sau pur și simplu doriți să fiți un bun administrator al mediului? Dacă da, atunci o iluminare solară de grădină  poate fi exact ceea ce căutați.

Iluminatul solar de grădină este ușor și accesibil. Îl puteți folosi oriunde aveți nevoie de iluminare pe timp de noapte, inclusiv pe aleea de acces, chiar în jurul plantelor din grădină. Este deosebit de util pentru a ilumina zonele greu accesibile unde nu există prize sau unde ar fi dificil să treceți firele de la o sursă de lumină existentă. Am abordat deja insa acest subiect într-un articol anterior - cum poti obtine iluminat exterior fara consum de curent.

Iar acum ne vom ocupa de un alt aspect extrem de important și el - problema cablajelor necesare pentru iluminarea de exterior:
Proiectoarele LED cu alimentare solară sunt grozave pentru că nu necesită cabluri sau instalare; trebuie doar să fie amplasate unde vor primi lumina soarelui în timpul zilei, astfel încât să își poată încărca bateriile înainte de a fi aprinse pe timp de noapte. De asemenea, nu au becuri; în schimb, au lumini LED care strălucesc mai puternic decât becurile incandescente similare, dar folosesc și mai puțină energie!

Vă recomandăm să vizualizați categoria noastră de proiectoare LED. Avem în ofertă proiectoare LED cu sau fără senzor de mișcare, avem proiectoare cu întrerupător crepuscular, avem proiectoare de 50 W,  de 20W. Cum s-ar spune, de toate pentru toți.

Acesta este unul dintre cele mai bune moduri de a face lumină în grădină fără a trage cablurile. Luminile cu energie solară sunt simplu de instalat și pot fi folosite în orice spațiu exterior.

Să recunoaștem: dacă instalați o lumină de grădină, doriți să o faceți în cel mai simplu mod posibil. Dar asta înseamnă să nu trageți niciun fir. Dar cum? Ei bine, există o nouă tehnologie care îți permite să faci lumina să funcționeze fără niciun fel de fire!

Folosind acest tip de iluminare solara grădină puteți economisi bani și puteți să reduceți amprenta de carbon.

Luminile alimentate cu energie solară folosesc panouri solare pentru a converti lumina soarelui în electricitate și a o stoca în baterii. Energia stocată este folosită pentru a alimenta lumina timp de până la 8 ore după apusul soarelui, în funcție de câtă lumină solară primește în timpul zilei. În acest timp, lumina își va schimba culoarea de la roșu la alb, în funcție de câtă energie a acumulat. Cu cât strălucește mai tare, cu atât mai multă energie a fost colectată din lumina zilei până acum!

Singura cerință pentru instalarea unei lumini cu energie solară este ca aceasta, să fie amplasată în lumina directă a soarelui timp de cel puțin 4 ore pe zi în timpul lunilor de iarnă (mai puțin de 4 ore în timpul lunilor de vară). Pe lângă faptul că oferă o iluminare blândă în apropierea căilor de acces sau în grădini, acestea sunt, de asemenea, excelente pentru asigurarea securității prin iluminarea zonelor care nu sunt bine iluminate pe timp de noapte (cum ar fi scările).

Ați dorit vreodată să adăugați puțină lumină în grădină, dar nu ați vrut să vă faceți griji cu privire la tragerea firelor și la lucrările electrice?

Ei bine, iluminatul solar de grădină este soluția perfectă pentru dumneavoastră!

Un proiector solar este o modalitate excelentă de a adăuga ambianță și siguranță grădinii dumneavoastră. Aceste proiectoare sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a reduce amprenta de carbon, deoarece nu necesită electricitate.

Propunerea LogicLight pentru proiector solar: Proiector Solar Led 60W, Iluminat Perimeral, cu Panou Solar 6V 12W, Acumulator 10000mA, si Telecomanda, Negru


Iluminatul solar de grădină este o cale funcțională de a adăuga lumină în grădina dvs. fără să vă faceți griji cu privire la cabluri. Luminile sunt alimentate de panouri solare care se încarcă în timpul zilei, astfel încât sunt gata de utilizare pe timp de noapte.

Există mai multe tipuri diferite pentru o iluminare solara gradină:

  • Lumini în formă de lumânare sunt perfecte pentru a crea o atmosferă romantică în grădina dvs. Ele sunt disponibile într-o varietate de culori, inclusiv alb și albastru. De asemenea, au o setare reglabilă, astfel încât să le puteți schimba nivelul de luminozitate.

  • Spotlights sunt excelente dacă aveți o anumită zonă care are nevoie de mai multă lumină decât altele (cum ar fi scările care duc la ușa de la intrare). Ele vin în multe stiluri și culori diferite, astfel încât puteți alege unul care se potrivește perfect cu restul schemei de decorare!

  • Lămpi perfecte pentru zonele de relaxare, dar și pentru aleile ce necesită o lumină mai bună. Au un preț accesibil și sunt ușor de manevrat.

Doriți să vă faceți grădina să arate uimitor fără a trage cablurile electrice? Iată câteva sfaturi.

  1. Începeți prin a folosi șiruri de lumini și agățați-le de copaci sau de stâlpi. Va da un aer plăcut și natural grădinii.

  2. Cumpărați lămpi solare pentru grădina dvs. și puneți-le în diferite locuri din grădină, astfel încât aceasta să arate frumos din orice unghi.

  3. Puneți și câteva luminițe de zână pe copaci și stâlpi, ceea ce va face ca grădina să arate magic pe timp de noapte!

Dacă sunteți gata să adăugați puțină lumină în grădina dvs., dar nu sunteți sigur cum să o faceți fără a trage cabluri electrice, avem câteva sfaturi pentru dvs.!

În primul rând, să vorbim despre diferitele tipuri de lumini. Există trei categorii principale: lumini de joasă tensiune pentru șiruri, felinare cu energie solară și lumini pentru alei cu energie solară. Ghirlandele luminoase de joasă tensiune sunt adesea folosite în interior, deoarece sunt sigure pentru utilizare în interior și nu necesită nicio sursă de alimentare suplimentară. Felinarele cu energie solară și luminile de drum cu energie solară pot fi utilizate atât în exterior, cât și în interior, deoarece acestea captează energie de la soare în timpul zilei și apoi se aprind automat pe timp de noapte. Am vazut de curand intr-o emisiune la tv, la care ma uitam pentru ca ma intereseaza gratarele de la grillmaster, cat de frumos pate arata o gradina aranjata cu stil, si unde consumul de curent este practic zero.

Ghirlandele luminoase sunt excelente pentru iluminarea căilor de acces sau a zonelor în care nu doriți să vedeți cabluri sau prize, cum ar fi într-un colț al unei camere unde nu există nicio priză disponibilă. Lampile cu energie solară pot fi, de asemenea, plasate de-a lungul aleilor sau lângă copaci, unde se vor aprinde automat la asfințit și vor rămâne aprinse până în zori, fără a avea nevoie de o sursă suplimentară de energie, în afară de lumina soarelui în timpul orelor de zi, astfel încât să își poată reîncărca bateriile înainte de venirea nopții, mâine dimineață, când se vor aprinde din nou automat după răsăritul soarelui.

Recomandarea LogicLight de ghirlande luminoase: Ghirlanda cu Panou Solar si Becuri Incluse, 10m cu 10 b Led Filament 2W 3000K.

Avantajele unei iluminări solare a grădinii

  1. Energy Saving: Panoul solar a condus lumina reflectoarelor are un panou solar care poate stoca energie în el, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji cu privire la schimbarea bateriilor.

  2. Durată lungă de viață: Cu o durată de viață de peste 30.000 de ore, acest proiector cu leduri va funcționa de veacuri fără nicio problemă.

  3. Eco Friendly: Acest proiector cu led este fabricat din materiale ecologice, astfel încât nu dăunează deloc mediului înconjurător!

Iluminarea solară a grădinii nu doar că este ecologică și prietenoasă, dar este și economică.

În zilele însorite, bateriile acestor corpuri pot colecta destulă energie suficientă pentru funcționarea lor pe timpul nopții.

Lămpile solare înmagazinează energia solară și o transformă în electricitate. Pentru voi asta înseamnă că scăpați de cabluri și eliminați din costuri.

Corpurile alimentate cu energie solare sunt versatile, exista într-o varietate mare de modele, cu accente de culoare, cu strălucire, cu intensitate diferită a luminii etc.

Ca să nu mai vorbim de efectul lor decorativ pentru grădini, curți și balcoane. Sunt lămpi solare care pot crea ușor o ambianță romantică.

Una peste alta, luminile solare sunt o alternativă eficientă la iluminatul cu cabluri pe curent electric.