•  Transport gratuit la comenzile de peste 499 lei                                                                                                

Cum alegi corpuri de iluminat interior pentru a pune în valoare anumite obiecte

26 octombrie 2022 de
OPREA RENAT

Lămpi cu led sau aplice perete cu led, tu ce alegi? Iluminatul interior de accent este benefic pentru că aduce în prim-plan anumite zone ori obiecte.

Ce fel de lumini de accent folosim într-o locuință?

Pentru a vă orientați mai ușor prin oferta noastră bogată, ne-am gândit să vă oferim câteva sugestii legate de corpurile de iluminat de interior ce pot pune în evidență mai bine anumite zone din încăpere.

După cum bine știți există mai multe feluri de iluminat: general, ambiental și de accent.

Ca să vă fie mai ușor am împărțit aceste corpuri de iluminat interior în mai multe categorii: candelabre, lustre clasice, aplice interior, veioze clasice, aplice de perete, lustre rustice si veioze de citit. De asemenea, vezi găsi în magazinul nostru și o categorie sperată cu becuri LED E27, unele dintre cele mai populare tipuri de becuri de pe piață.

Ne vom axa astăzi pe corpurile de iluminat pe care le folosim în interior pentru a pune în valoare un colț dintr-o încăpere, un tablou preferat, o statuie sau orice alt obiect care ne încântă viața.

Iluminatul ambiental se refera în special la veioze și lampadare, corpuri de iluminat interior ce oferă o lumina difuză și o atmosferă relaxantă. Pe când iluminatul de accent are în vedere aplice cu led, lămpi cu led, spoturi și alte corpuri de iluminat menite să asigure direcționarea luminii către unele zone din încăpere.

Iluminatul ambiental și cel de accent fac parte mai mult sau mai puțin din iluminatul de tip decorativ.

Iluminatul de accent se folosește în acele zone din care în care dorești să adaugi o lumină secundară, fie pentru a spori luminozitatea, fie pentru a contribui la evidențierea unor zone sau obiecte dintr-o cameră.

Amplificarea luminozității este deseori folosită de designeri pentru a oferi o atmosferă preferată de proprietarul casei fie că vorbi de luminozitatea pentru a crea romantism, lumină caldă pentru citit, o lumină intensă pentru a pune în valoare o operă de artă.

Dar, nu doar lumina este importantă când vine vorba de iluminatul de accent, ci și corpurile de iluminat în sine. Acestea trebuie să fie în acord cu stilul camerei. Trebuie mare atenție la materialele folosite, astfel încât să nu disturbăm linia în care este amenajată încăperea.

Cele mai populare corpuri de iluminat de accent

1. Aplice perete led interior

Aceste tipuri de lumini cu montaj ușor au un design variat, fără cabluri la vedere. Sunt unele dintre cele mai apreciate surse de iluminat. Ele își găsesc locul atât în spații generoase, unde pot sta foarte bine alături de candelabre ori lampadare, dar și în camere mici ca sursă principală. Totuși, cele mai potrivite spații pentru aceste corpuri de iluminat sunt holurile, băile, camerele copiilor, dormitoarele, livingurile. Se montează pe pereții încăperilor în mod individual ori în pereche.

Recomandarea LogicLight pentru aplice perete led interior: Aplica Led Perete Cristal Leila Chrome

 

2. Veioze și lămpi cu led pentru interior

Sunt plăcute în special de iubitorii de lectură sau de persoanele care preferă o atmosferă relaxantă când privesc la televizor. În ultimii ani, odată cu intensificarea telemuncii, lămpile au devenit mai apreciate de către oameni. Însă, fie că folosești o lampă cu led pentru a privi la televizor, pentru a citi, ori a îndeplini o sarcină de serviciu, este important să știți ce să alegeți, atât din punct de vedere al luminii oferite, cât și al aspectului corpului de iluminat. Nu deranjați stilul locuinței! Dar nici nu alegeți lămpi cu o lumină care să nu vă folosească.

Sugestie LogicLight pentru lămpi led interior: Lampa Citit De Birou, Talpa Din Lemn, Cu Led, Intrerupator Touch 4000K

 

3. Spoturi încastrate sau aplicate

Puterea spoturilor o putem alege în funcție de nevoile noastră. Indiferent că vorbim de dimensiuni mai mici sau mai mari, spoturile led sunt o alegere excelentă. Pot fi montate pe tavan în mod uniform pentru a ilumina compact toată suprafața, ori pot fi montate într-o anumită zonă pentru a pune în evidență obiectivul dorit. Iluminarea poate juca un rol important în aspectul și impresia generală pe care o lasă casa ta. În această idee, iluminatul decorativ, de accent ori de atmosferă oferă emoție, scoțând în evidență un punct de interes vizual.

Recomandare LogicLight de spoturi pentru interior: Spot Led Rotund incastrat, 24W 4200K 220-240V

 

Astfel de lumini atrag atenție asupra unui tablou, plante, sculpturi, ori altor obiecte importante pentru tine. Ele pot de asemenea să evidențieze o parte decorativă a unui perete: un tapet interesant, o cărămidă decorativă, piatră, vitralii, geamuri șlefuite ori alte elemente arhitectonice.

Că să ai o casă iluminată în mod inteligent, bazează-te pe recomandările specialiștilor în design interior.

Câteva sfaturi folositoare pentru a folosi în mod corespunzător iluminatul de accent

1. Evidențiază doar ce dorești să se vadă

În această ordine de idei, dacă dorești să atragi atenție oamenilor asupra unui obiect ori a unei parți dintr-o încăpere poți amplifica lumina și a stimula efectul vizual și emoțional.

2. Bazează-te pe iluminarea din spate ori de jos în sus

Poziția luminilor în spatele unui perete de accent sau în spatele unui obiect de valoare, vei observa că le vei spori prezența. Prietenii veniți în vizită cu siguranță vor remarca efortul tău.

3. Utilizează lumini cu variatoare

Modificarea intensității luminoase a corpurilor de iluminat poate transforma o încăpere într-un spațiu versatil. Pe lângă efectul estetic amplificat, vei obține și o ambianță relaxantă ce-ți poate fi de folos după o zi grea la serviciu.

4. Folosește și corpuri de iluminat independente

Dacă nu ești mulțumit de lumina dintr-o încăpere, nu ezită să adaugi corpuri de iluminat individuale (lămpi cu led pentru interior, aplice perete led, veioze de noptieră, lămpi cu picior etc).

5. Apelează la luminile direcționale

Pentru o bună evidențiere a unui anumit obiect ori a unui perete, poți apela și la spoturi ori proiectoare pe care le poți direcționa cu ușurință după bunul plac pentru a amplifica lumina ori strălucirea.

6. Sursele de lumină ascunse creează o atmosferă romantică

Luminile care sunt încastrate se potrivesc foarte bine oricărui decor. Corpurile de iluminat încastrate se pot integra perfect pe un tavan, indiferent de geometria acestuia. Astfel de lumini pot conferi o atmosferă romantică deosebită.

7. Lucrurile prețioase se găsesc în cutii mici

Poți folosi corpuri de iluminat reduse ca dimensiuni pentru a crea impresia de spațiu aerisit. În acest fel poți să reduci și costurile cu electricitatea. Variante de corpuri de iluminat ce folosesc becurile LED veți găsi din abundență pe site-ul nostru, inclusiv becuri ca atare.

8. Fă trecerea către becurile economice

Becurile pe care noi le știm de mulți ani, cele tradiționale, cu incandescență sunt din ce în ce mai rare în ultima vreme. Există chiar un program guvernamental care ajută la schimbarea acestora cu becuri economice, în contextul actual. Cu alte cuvinte, se pune accentul pe diminuarea consumului. Funcționarea becurilor cu incandescență a devenit mult prea costisitoare, nu mai vorbim că aveau și o perioadă mult mai scurtă de funcționare. Becurile economice au o durată mai lungă de viață și, evident, consumă mai puțin. Becurile cu tehnologie LED sunt mult mai potrivite pentru iluminarea unei locuințe, în special pentru iluminatul de accent și ambiental. Nuanțele și culorile deosebite, formele variate, dimensiunile mici, fac din aceste becuri LED o alegere perfectă pentru o casă mai frumoasă. Ca să nu mai vorbim de costurile curentului electric!