•  Transport gratuit la comenzile de peste 499 lei                                                                                                

Caracteristicile benzilor cu led cu baterie. Funcționalitate si consum

23 noiembrie 2022 de
OPREA RENAT

Caracteristicile principale ale benzilor LED

Benzile LED sunt o modalitate excelentă de a vă ilumina casa, ele vin într-o multitudine de variante, cu funcționalități diferite. Este important din acest motiv să știți pentru ce le doriți și cum v-ați propus să le folosiți înainte de a face o achiziție.

Iată o trecere în revistă a celor mai comune caracteristici ale benzilor LED:

  •  Culoare: Benzile LED sunt disponibile în tot felul de culori, de la alb moale la albastru și roșu aprins. Puteți chiar să le obțineți pe cele multicolore care își schimbă culoarea atunci când le atingeți sau când se aude muzică! Dacă aveți copii care iubesc culoarea și care cer mereu mai multe jucării sau decorațiuni, atunci acestea vor fi un succes în camera lor.

  •  Putere: Puterea unei benzi LED vă spune câtă energie consumă pe oră. Deoarece LED-urile sunt atât de eficiente, acesta nu este, de obicei, un lucru de care oamenii își fac prea multe griji (cu excepția cazului în care locuiesc undeva unde electricitatea este foarte scumpă).

Dacă sunteți familiarizați cu luminile LED, probabil că știți și care sunt principalele lor caracteristici: lumini omogene, lumini intermitente și temporizatoare programabile. Știți că unele benzi cu LED-uri de ultima generație sunt și mai interesante? DA! Există unele benzi LED cu conectivitate Wi-Fi ce pot fi conectate la un smartphone sau chiar la un asistent virtual pentru a regla tonurile și intensitatea dar și pentru alte funcționalități direct de pe telefon ori prin mesaj vocal.

Banda LED pe baterii face parte din așa-numitele corpuri de iluminat fără curent electric.

Sugestii LogicLight de corpuri de iluminat fără curent electric (alimentare solară)

Alte corpuri de iluminat fără curent electric: corpurile alimentate cu energie solară. Noi v-am dat în timp câteva idei despre iluminatul exterior economic.

Date tehnice ale benzilor LED

Luminozitatea LED-ului se măsoară în lumeni. Este necesar să știi câți lumeni îți sunt necesari pentru spațiul pe care dorești să-l luminezi cu o banda LED pe baterii pentru a evita să faci o alegere greșită.

De exemplu, pentru un hol sau o cameră mică nu avem nevoie de aceeași putere ca pentru living ori dormitor. Plus de asta, este indicat să alegem o lumină filtrată și eventual reglabilă pentru a putea să ne decidem în privința luminozității în timp.

Mediile umede, precum bucătăria, baia, sauna ori spațiile exterioare au nevoie de benzi LED cu grad sporit de protecție IP65/68.

Recomandarea LogiLight: Banda Led 12V 5050 Rgb 60Led/M 14.4W/M Ip65

În mod uzual, un LED are o durată aproximativă de viață de 25.0000 / 30.000 de ore cu o utilizare zilnică de aproximativ 7 ore pe zi.

Scopul nostru este acela de a clarifica câteva aspecte importante ce trebuiesc avute în vedere pentru a asigura un iluminat în deplină siguranță.

Banda LED este un produs cu o evoluție fulminantă ce-și continuă creșterea alert. Datorită unei explozii rapide în timp, nu toată lumea știe ce să cumpere, ținând cont și de oferta deosebit de bogată din piață.

Dar, să începem cu începutul, cum se spune.

E bine să știți în primul rând că benzile led sunt benzi luminoase flexibile de aproximativ 1 cm lățime, a căror lungime poate varia între 1 și 20 - 25 m ori chiar mai mult.

Există benzi cu 60 de led-uri pe metru, există și cu 120 de LED-uri pe metru liniar. Firește că cu cât sunt mai multe becuri cu atât lumina este mai omogenă.

Aceste benzi sunt disponibile în diferite puteri, fiecare bandă LED având o parte din spate adezivă ce se poate prinde de un profil de aluminiu pentru o mai bună disipare a căldurii.

Unele serii de benzi LED permit, printre altele, reglarea intensității luminii, astfel încât voi să puteți beneficia de lumina ideală indiferent de moment.

Banda LED cu baterie devin din ce în ce mai populară datorită versatilității și durabilității lor.

Benzile LED sunt flexibile și pot fi utilizate într-o varietate de aplicații, inclusiv:

  • iluminarea dulapurilor, ușilor și a altor suprafețe cu o strălucire blândă.

  • iluminarea bibliotecilor sau a birourilor.

  • crearea unei margini luminoase în jurul televizorului.

  • asigurarea iluminării plantelor sau acvariilor.

Recomandarea LogicLight: Banda Led 12V 3014 Ip20 60Led/M 6500K

Cum funcționează o bandă LED cu baterie?

După ce scoateți banda cu LED-uri din cutie și o derulați pentru a vă asigura că funcționează, puteți să o lipiți acolo unde doriți, folosind suportul adeziv care vine cu banda. Si, gata! Ai terminat! Lumina LED este gata pentru a fi aprinsă.

Pe piață există benzi LED cu baterii ce funcționează foarte bine, având un consum deosebit de redus. Ele sunt folosite de regulă în interiorul locuințelor, în spații precum bucătărie, dormitor, hol, garaj dar în special în aer liber, în grădină ori în zonele dimprejurul casei sau pe lângă piscină.

Pentru zonele exterioare este bine să optați pentru modele precum IP65, IP67 sau IP68 care sunt rezistente la apă.

Benzile LED sunt conectate la baterie și funcționează cu tensiuni scăzute de 5V, 9V ori 12V. Nu le folosiți la tensiuni mai mari căci se pot defecta ori deteriora.

Dacă vrei să achiziționezi o baterie suplimentară pentru banda LED cu pe baterii, faci o alegere înțeleaptă pentru că uneori se întâmplă să se termine bateria când ți-e lumea mai dragă. Nu ai dori să rămâi fără ambianță în toiul unei petreceri!

Uitați de cabluri și prize! Benda LED cu baterii are avantajul că pot fi luate oriunde cu tine. Important e să nu plecați fără baterii.

Avantajele benzilor cu LED

Banda LED  cu baterie oferă mai multe avantaje față de becurile tradiționale cu incandescență:

  •  consumă mai puțină energie electrică decât becurile cu incandescență și, prin urmare, produc mai puțină căldură. Cantitatea de energie pe care o utilizează este comparabilă cu cea folosită de un monitor de calculator sau de un televizor LCD, dar consumul de energie este mult mai mic decât consumul acestor dispozitive combinate cu un bec cu incandescență. Deoarece produc mai puțină căldură, acestea pot fi, de asemenea, plasate mai aproape de obiecte fără a provoca daune din cauza expunerii excesive la căldură (de exemplu, le puteți plasa pe mobilă fără să vă faceți griji că se va topi vopseaua).

  •  oferă o reproducere mai bună a culorilor decât becurile cu incandescență datorită capacității lor de a produce un spectru mai larg de culori decât becurile tradiționale; acest lucru înseamnă că luminile LED pot fi folosite în scopuri mai sofisticate, cum ar fi iluminatul ambiental sau decorarea artistică.

Alte beneficii:

1. Durată lungă de viață:

  •  Consum redus de energie, luminozitate ridicată, eficiență ridicată și durată de viață lungă.

  •  Durata medie de viață este de aproximativ 50.000 de ore.

2. Ușor de instalat:

  •  Lumina LED este flexibilă, astfel încât nu este nevoie de fire, cleme sau alte accesorii în timpul instalării. Poate fi conectată rapid și ușor în orice loc unde este necesar. De asemenea, este ușor de instalat și de îndepărtat.

3. Generarea de căldură redusă și fără radiații UV și IR.

4. Rezistent la apă: această bandă led cu baterii este rezistentă la apă și poate fi utilizată în orice condiții meteorologice

5. Ușor de utilizat: este ușor de utilizat și de instalat, trebuie doar să desprindeți suportul și să o lipiți pe orice suprafață.