•  Transport gratuit la comenzile de peste 499 lei                                                                                                

Cum alegi bateria pentru baie ori bucătărie?

24 martie 2024 de
Oprea Renat

Un element foarte important de avut în vedere la o amenajare de baie ori bucătărie este bateria.

Cu cât alegem un produs mai bun calitativ, cu atât nu vom avea probleme cu el mult timp de acum înainte.

Chiar dacă aparent este o alegere banală, totuși, n-ar strica să avem în vedere unele aspecte. Spre exemplu, ar trebui să fim atenți la funcționalitatea ei, la durabilitate și nu în ultimul rând la partea estetică.

Bateriile trebuie să se potrivească stilului general al spațiului. Altminteri, poți alege finisaje cromate, nichelate, albe ori negre, în funcție de preferințe.

Dacă investești într-un produs de calitate, realizat din materiale rezistente la coroziune și uzură, cum ar fi oțelul inoxidabil ori alama, nu vei mai sta cu grija bateriei multă vreme de acum înainte.

De asemenea, există o serie de tehnologii moderne folosite pentru baterii, care reduc consumul de apă, precum limitatoarele de debit ori sistemele de economisire a apei.

În afară de asta, trebuie să fim siguri că produsul ales se potrivește cu țevile și conexiunile existente în chiuvetă sau la cadă.

Plus de asta, unele baterii pot avea accesorii suplimentare, cum ar fi filtrele pentru purificarea apei ori varii dispozitive de economisire

Oțel inoxidabil, alamă, material compozit? Tu știi care este cea mai bună baterie pentru baie ori bucătărie?

Cele mai utilizate materiale pentru baterii

Este clar că alama sanitară este unul dintre cele mai apreciate materiale pentru accesoriile din baie și bucătărie.

Fiind realizată dintr-un amestec de cupru și zinc, acest material este unul durabil în timp.

Logic Light recomandă: Baterie de bucatarie Urban Flow, design modern, din alamă, alb

.

Printre proprietățile sale se remarcă:

·        are efect antimicrobian datorită prezenței cuprului

·        oferă rezistență în timp

·        rezistă la apa fierbinte

·        se comportă bine la coroziune, de fapt este cel mai rezistent material din acest punct de vedere, dacă ne gândim că aceste medii sunt unele deosebit de umede

·        are finisaje versatile

·        este un material cu o maleabilitate ridicată, din acest motiv se găsesc baterii cu multe forme.

Inoxul ori oțelul inoxidabil este și el un material folosit frecvent în zona obiectelor sanitare.

Inoxul este recunoscut pentru rezistența sa mare la coroziune, de asemenea datorată prezenței cuprului.

În bateriile de lux sau în modelele personalizate, unele componente pot fi fabricate din metale prelucrate, cum ar fi bronzul sau cuprul, pentru a crea piese unice și sofisticate. Aceste baterii sunt adesea considerate opțiuni de lux și sunt apreciate pentru detaliile lor fine și durabilitatea lor.

Tipuri de baterii pentru baie și bucătărie

Există nenumărate tipuri de baterii disponibile pentru baie și bucătărie, fiecare dintre ele având caracteristici și funcționalități diferite pentru a se potrivi nevoilor și preferințelor individuale.

Spre exemplu, există baterii cu un sigur robinet ori mâner, pentru controlul debitului și temperaturii apei. Sunt simplu de utilizat. Modelele cu dublă comandă sunt mai rar folosite în ultima vreme, ele au fost populare cândva, când de fapt erau singurele disponibile pe piață.

Avem, de asemenea, baterii cu pipă scurtă ori cu pipă lungă. În general, bateriile pentru chiuveta din baie sunt cu pipă scurtă, iar cele pentru lavoar sunt cu pipă mai lungă.

Sugestia noastră: Baterie cada Select Concept, design modern, crom

Pentru bucătărie se practică de regulă pipa rotativă ori pivotantă. Pipa rotativă oferă mobilitate în bucătărie.

În funcție de tipul de cartuș, putem avea cu cartuș ceramic ori din teflon. Aceste două opțiuni au fiecare caracteristicile sale. Spre exemplu, cartușul ceramic este deosebit de rezistent, în special la temperaturile înalte și are o durată de viață ridicată. Cartușul din teflon are o rezistență la frecare mai mică, se poate zgâria mai repede, dacă apa are impurități, dar prețul este mult mai mic decât al celui din ceramică.

Baterii cu funcții moderne

Bateriile moderne sunt dotate cu o varietate de funcții avansate pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului și eficiența utilizării apei.

Una dintre cele mai remarcabile inovații din ultima vreme este bateria lavoar cu senzor. Acest produs permite utilizatorului să controleze debitul și temperatura apei folosind panouri tactile. Această tehnologie oferă o operare simplă și fără contact fizic, ceea ce este nu doar convenabil ci și igienic.

Recomandarea Logic Light: Baterie lavoar cu senzor, Aqua Sync, design modern, din alama, crom

Multe baterii sunt echipate cu termostate pentru a permite utilizatorilor să seteze temperatura apei la valori precise. Aceasta permite obținerea unei ape la temperatura dorită fără a fi necesar să ajustezi manual amestecul de apă rece și caldă.

Ideea acestor inovații legate de baterii au ca scop principal economisirea apei. Ideea e ca bateriile folosite să reducă consumul de apă, prin folosirea unor tehnologii precum limitatoarele de debit și sistemele de economisirea a apei.

Plus de asta, noile tendințe în materie de baterii au în vedere modele ce inclus filtre de apă integrate,  care ajută la îmbunătățirea calității apei, eliminând impuritățile și mirosurile neplăcute. Aceasta oferă o sursă de apă mai curată și mai sănătoasă direct din robinet.

Și nu în ultimul rând, există baterii echipate cu funcții de siguranță, cum ar fi protecția împotriva arsurilor sau a supraîncălzirii, pentru a preveni accidentele sau deteriorarea echipamentului.

Astfel de funcții oferă utilizatorului o mulțime de beneficii, pe lângă confortul sporit și eficiență la utilizare, și reducerea impactului asupra mediului înconjurător.

Preocupări privind impactul ecologic

Bateriile din zilele noastre sunt menite a reduce consumul de apă, folosind tehnologii precum limitatoarele de debit și sistemele de economisire a apei. Astfel, prin reducerea consumului de apă, se conservă și resursele naturale și se reduce presiunea asupra ecosistemelor.

Echiparea bateriilor cu diverse funcții contribuie de asemenea la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și la conservarea resurselor energetice.

Ca să nu mai vorbim și de materialele din care sunt realizate. Aici producătorii încearcă pe cât posibil să folosească din ce în ce mai mult materiale durabile și reciclabile, precum alama ori oțelul inoxidabil.

În acest fel se reduce impactul asupra mediului și se promovează o economie circulară în ceea ce privește resursele naturale.

Companiile producătoare adoptă practici de fabricație responsabile, care reduc emisiile de carbon, minimizează deșeurile și utilizează resursele în mod eficient. În plus, se implementează standarde ridicate de calitate și siguranță pentru a reduce riscul de poluare și degradare a mediului înconjurător.

Bateriile durabile și rezistente necesită mai puține înlocuiri și întrețineri frecvente, reducând astfel deșeurile și resursele necesare pentru producerea și instalarea bateriilor noi. Utilizarea produselor de calitate și întreținerea corespunzătoare contribuie la extinderea ciclului de viață al bateriilor și la reducerea amprentei ecologice.

Și nu în ultimul rând, noile tehnologii au în vedere o simplificare a instalării, sisteme anticalcar mai performante, precum și posibilitatea reglării unghiului de scurgere a apei.